Foto: Vida Press
Cenzori varētu aizliegt filmas "Ghostbusters" ("Spoku mednieki") izrādīšanu Ķīnā, jo tajā attēloti pārdabiski notikumi, vēsta britu laikraksts "The Guardian".

Kinostudija "Sony", pretendējot uz filmas izlaišanu Ķīnā, pārsaukusi to par "Super Power Dare-to-Die Team" ("Ar superspējām apveltītā, bezbailīgā komanda"). Taču ļoti iespējams, ka to nevarēs izrādīt valstī, kur pastāv aizliegums propagandēt "sektas un māņticību".

Izņēmumi tiek pieļauti tad, ja filma balstīta uz ķīniešu mitoloģiju vai ja pārdabiskās ainas izskaidrotas, piemēram, kā sapnis. Pēdējos gados pārdabisku notikumu attēlojuma dēļ Ķīnā aizliegtas tādas filmas kā "Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest" ("Karību jūras pirāti: Miroņu lāde") un režisora Giljermo del Toro gotiskā šausmu filma "Crimson Peak" ("Purpura smaile").

Kino vietne "Deadline", atsaucoties uz anonīmu informācijas avotu, ziņo, ka filma "Ghostbusters" vēl neesot oficiāli iesniegta cenzoriem.

Režisora Pola Feiga kinolente ir jauna versija par 1984. gadā iznākušo komēdiju. Nesen iznākušajā filmā atšķirībā no oriģināla galvenās lomas spēlē sievietes.Kinolente saņēmusi pārsvarā labas atsauksmes no kritiķiem, taču tās panākumi pirmajā nedēļas nogalē ASV kinoteātros ir pieticīgi - tikai 46 miljoni dolāru (41,5 miljoni eiro).

Kinostudijai "Sony" filmas uzņemšana izmaksāja 144 miljonus dolāru (130 miljonus eiro).

Kā jau ziņots, "Ghostbusters" reklāmas rullītis saņēmis visvairāk negatīvu vērtējumu no visiem vietnē "YouTube" atrodamajiem filmu video rullīšiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!