Foto: Filmas "Svingeri" Ukrainas versijas plakāta foto

Pašmāju kino sensācijai, pikantajai komēdijai "Svingeri" jau tapusi Igaunijas versija, drīzumā uz lielajiem ekrāniem nonāks arī ukraiņu versijas, un sācies darbs vēl trīs valstīs.

Kā vēsta portāls "Screendaily.com", "Svingeri" taps arī Lietuvā, Norvēģijā un Somijā. "Platforma Filma" producents Kristians Alhimionoks atklājis, ka Norvēģijā filmēšana sāksies 2018. gadā. Norvēģu partneri izteikuši vēlmi, lai arī šoreiz kā režisors darbojas Andrejs Ēķis, kurš pēc "Svingeru" panākumiem Latvijā režisēja igauņu un ukraiņu rīmeikus.

Arī Lietuvas versijas scenārijs jau esot gatavs, un tāpat sākušās sarunas ar Somijas producentiem.

Atgādinām, ka šī gada februārī tapa zināms – Andreja Ēķa filma "Svingeri" ir kļuvusi par trešo veiksmīgāko spēlfilmu Latvijas kino izrādīšanas vēsturē, ierindojoties aiz tādiem kases grāvējiem kā Džeimsa Kamerona "Avatars" un Aigara Graubas "Rīgas sargi".

Arī Igaunijā filma guvusi atzīstamus panākumus – pirmajās divās nedēļas to kinoteātrī bija noskatījusis 62 tūkstoši cilvēku. Alhimionoks arī pastāstījis, ka iesākumā Igaunijas "Svingeru" sižets vērtēts kā šovinistisks.

"Bet beigās viņi neko nemainīja. Es ticu, ka stāsta struktūra ir tik labi izveidota, ka neko nevajadzēja mainīt nedz Igaunijā, nedz Ukrainā, izņemot dažus dialogus, lai padarītu stāstu lokālu," skaidrojis Alhimionoks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!