Foto: Vida Press
Pirms gandrīz desmit gadiem pasauli šokēja jaunā un talantīgā austrāliešu aktiera Hīta Ledžera nāve. 28 gadus vecā aktiera karjera bija pašā plaukumā, kad tai un viņa dzīvei svītru pārvilka medikamentu pārdozēšana.

Šonedēļ, atzīmējot aktiera 38. dzimšanas dienu, publiskoti vēl neredzēti video kadri ar Ledžeru no topošās dokumentālās filmas "I Am Heath Ledger" ("Es esmu Hīts Ledžers").

Lielu daļu no tiem iemūžinājis pats aktieris. Ledžera draugu lokā esošā modele Kristīna Sauči video rullītī stāsta: "Vienmēr apkārt bija kameras. Tas ir vienīgais veids, kā viņu domās redzu – ar kameru rokā."

Savas domas par "Tumšā bruņinieka" zvaigzni video rullītī atklāj arī vairāki citi viņam pietuvināti cilvēki. 2005. gada skandalozās drāmas par "Kuprainais kalns" režisors Angs Lī par aktieri saka, ka pat kā otrā plāna aktieris viņš esot "nozadzis visu šovu". Tāds esot bijis Hīta Ledžera spēks.

Ledžers savas īsās, bet spožās karjeras laikā mēdza izdarīt riskantas un ne pārāk pareizas izvēles. Mūziķis Bens Hārpers par šo aktiera iezīmi piebilst: "Hīts bija visdzīvākais cilvēks un – ja kaut kas netika darīts uz maksimālās robežas – tas viņu neinteresēja."

Atgādinām, ka 28 gadus vecais austrāliešu aktieris Hīts Ledžers tika atrasts miris savā Ņujorkas dzīvoklī 2008. gada 22. janvārī. Viņš bija pārdozējis recepšu preparātus kopā ar miega zālēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!