Foto: AFP/Scanpix
Kāds jauns dīdžejs no Dienvidāfrikas Republikas, kurš iekļauts kosmosa tūristu programmā, kļūs par pirmo melnādaino afrikāni, kas jebkad lidojis kosmosā.

Kā vēsta ziņu aģentūra "France Presse", 25 gadus vecais Mandla Maseko (attēlā) uzvarēja konkursā, ko rīkoja Amerikas kosmosa akadēmija "AXE Apollo", un apsteidza aptuveni miljonu citu pretendentu no 75 pasaules valstīm.

Lidojums notiks akcijas "Aizlido kā puisis - atgriezies kā varonis" ietvaros, un tas plānots 2015. gadā, kad 103 kilometru augstumā uzlidos 23 konkursā uzvarējušies cilvēki.

Mandla dalībai bija iesūtījis divas fotogrāfijas, kurās viņš redzams, lecot no liela augstuma, un komisijai šie uzņēmumi bija iepatikušies.

Mandla agrāk studēja inženiertehnikas fakultātē, taču uz laiku bija spiests pamest mācības, jo visi līdzekļi - aptuveni 100 000 dolāru - tiek novirzīti kosmiskā lidojuma apmaksai.

Topošā astronauta dzimtā pilsēta ir Mabopane, un viņš ir tipisks afrikānis, kurš dzīvo kopā ar vecākiem, brāļiem un māsām. Mandla ir liels nesen mirušā DĀR prezidenta Nelsona Mandelas cienītājs un uzskata, ka prezidents ar viņu noteikti lepotos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!