Foto: Publicitātes foto

Viedspēles Ciemos dalībnieki, kuru piedzīvojumiem televīzijas skatītāji var sekot līdzi Latvijas Televīzijas 1. kanālā katru ceturtdienas pievakari, pārstāv trīs dažādas paaudzes no pieciem dažādiem Latvijas novadiem.

Spēles dalībnieku vidū ir skolas direktors, vairāki vidusskolēni, sešu bērnu tēvs, medmāsa ceturtajā paaudzē, žurnāliste un bērnudārza audzinātāja, ainavu arhitekte, aktieri un sešu mazbērnu omīte. Komanda ir raibu raibā un katrs ir ar savām rakstura īpašībām un kā jau dažādu paaudžu cilvēki - ar saviem untumiem un ieradumiem.

VIESĪTE

Foto: Publicitātes foto

Jānis Osis (viedums, 61 gads)

Jānis Osis nāk no Saulkrastiem. Viesītes novadā dzīvo jau 21 gadu. Strādā kā Viesītes Sporta skolas direktors, agrāk profesionāli spēlējis futbolu republikas līmenī, darbojies arī tehniskajos sporta veidos. Četru bērnu tēvs, kurš dzīvo 15 km no Viesītes pie gleznaina ezera un brīvajā laikā labprāt makšķerē, ir pārliecināts, ka, ja būtu izvēles priekšā, vairs nekad nebūtu gatavs dzīvei pilsētā.

Foto: Publicitātes foto

Alfons Žuks (briedums, 48 gadi)

Alfon Žuka dzimtā puse ir Skaistkalne, taču vairākas desmitgades viņš par savām mājām sauc Viesīti. Sešu bērnu tēvs profesionālajā jomā sevi realizē kā Viesītes novada pašvaldības izpilddirektors. Jau no tālā 1994. gada aktīvi spēlē Viesītes amatierteātrī. Brīvajā laikā nodarbojas arī ar sportu un iejūtas DJ lomā, organizējot vietējās diskotēkas.

Foto: Publicitātes foto

Kristaps Čibulis (jaunība, 18)

Kristaps Čubulis mācās Viesītes vidusskolas 12. klasē. Brīvajā laikā labprāt spēlē futbolu un dodas medībās. Savu nākotnes karjeru iecerējis attīstīt, sevi pierādot sportā.

BALDONE

Foto: Publicitātes foto

Arvīds Brauers (viedums, 59 gadi)

Vectēvs pieciem mazbērniem. Jau 35 gadus dzīvo Baldonē. Agrāk strādājis kā tālbraucējs. Prot spēlēt akordeonu. Vēlas iemācīties izmantot vairāk viedtālruņu opciju. Uzskata, ka viedtālruņi var būt labs palīgs arī dažādās kritiskās dzīves situācijās, piemēram, apmaldoties mežā.

Foto: Publicitātes foto

Jānis Eglīts (briedums, 34 gadi)

Dzimis rīdzinieks. Baldonē dzīvo 10 gadus. Brīvajā laikā labprāt makšķerē, aizraujas ar komandu sportu. Interesē viss, kas ir jauns un sniedz adrenalīnu. Viedtālruņu piedāvātās iespējas uzlūko kā šodienas cilvēku ikdienu.

Foto: Publicitātes foto

Lilija Kolosa (jaunība, 18 gadi)

Lilija ir aktīva un radoša personība, tāpēc studē Ekonomikas un kultūras augstskolā un smeļas zināšanas izklaides un atpūtas industrijas vadībā. Jau no 2007. gada nopietni pievērsusies hip hop dejai, pēdējos divus gadus organizē hip hop deju treniņus. Ir gandarīta par iespēju veicināt šī deju stila popularitāti Baldonē. Labi orientējas viedtālruņu funkcijās.

ALŪKSNE (vienīgā komanda ar radniecīgām saitēm)

Foto: Publicitātes foto

Dzidra Dzenīte (viedums, 62 gadi)

Strādā par medmāsu, jau ceturtajā paaudzē turpinot dzimtas profesionālā aroda tradīcijas vairākās paaudzēs. To, ka turpinās ģimenes tradīcijas, zināja jau no piecu gadu vecuma. Potēt vēderā jau iemācījusies vidusskolā. Brīvajā laikā labprāt auž. Uzskata sevi par Alūksnes patrioti. Pamazām apgūst jaunākās tehnoloģijas, jo nesen kļuvusi par viedtālruņa īpašnieci

Foto: Publicitātes foto

Sigita Jākobsone (briedums, 39 gadi)

Audzina trīs meitas, no kurām viena piedalās komandā un cīnās par Alūksnes godu. Tāpat kā mamma Dzidra, turpina dzimtas tradīcijas un strādā par mediķi. Agrāk brīvo laiku pavadījusi, aužot. Liela laivotāja un ceļojumu avantūriste. Patīk zīmēt. Ar domu biedrenēm Alūksnē organizējusi ratiņu foto orientēšanos. Liela savas pilsētas patriote. Sigitasprāt, īstie kazaki dzīvo Alūksnē, tāpēc priecājas par iespēju arī pārējiem raidījuma dalībniekiem parādīt savu pilsētu. Labs padomdevējs viedo tehnoloģiju apguvē ir jaunākā paaudze ģimenē.

Foto: Publicitātes foto

Linda Gusta (jaunība, 13 gadi)

Mācās E. Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijā. Paralēli zinībām vidusskolā apgūst gleznošanas prasmes mākslas skolā un deju soli deju kolektīvā Enku drenku. Labprāt piedalās mammas organizētās aktivitātēs, piemēram, vasaras nometnēs, tādējādi savu ikdienu padarot radošu un interesantu. Uzskata, ka labi orientējas viedtālruņu funkcijās.

ROGOVKA

Foto: Publicitātes foto

Daiga Miščenko (jaunība, 22 gadi)

Mācās Rīgas Tehniskajā universitātē, Rīgā. Paralēli studijām strādā, savukārt brīvo laiku velta pašas dibinātās Latgales jauniešu organizācijas darbības attīstībai. Brīvprātīgi iesaistās arī citos jauniešu projektos, uzkrājot pieredzi pasākumu organizēšanā. Ļoti patīk ceļot, ko arī aktīvi izmanto. Aizraujas ar skriešanu un badmintonu. Uzskata, ka labi orientējas viedajās tehnoloģijās.

Foto: Publicitātes foto

Inga Brokāne (briedums, 31 gads)

Inga ir divu meitu mamma. Strādā bērnudārzā, specializējusies psiholoģijā. Uzkrājusi pieredzi, darbojoties Latgales reģionālajā televīzijā. Tāpat kā komandas jaunākā dalībniece, aizraujas ar pasākumu organizēšanu, reiz vietējās vidusskolas salidojumā tēlojusi seksīgo sniegbaltīti. Inga spēlē Nautrēnu amatierteātrī, vairāk izvēloties komēdijlomas. 

Viņa nāk no kuplas ģimenes, viņai ir daudz māsu un brāļu, labprāt uzņemas ģimenes svētku, kopā sanākšanu vadīšanu. Laika gaitā, pieslīpējot meistarību, vadījusi pasākumus pat darbā un jubilejas citiem cilvēkiem. Patīk lasīt grāmatas, kurās atklājas senvēstures noslēpumi un detektīvstāsti. Rogovkā dzīvojot gaiši, atsaucīgi un radoši cilvēki, vienmēr spēj izdomāt ko jestru. Ne velti esot teiciens - ir traks vai no Rogovkas! Uzskata, ka labi pārzina viedās tehnoloģijas.

Foto: Publicitātes foto

Velta Drule (viedums, 57 gadi)

Velta strādā par daiļdārznieci, ainavu arhitekti. Savā mūžā realizējusi daudzus ainavu veidošanas projektus. Viens no pēdējiem viņas veikumiem ir Rogovkas draudzes baznīcas dārza rekonstrukcija un labiekārtošana. 

Viens no Veltas hobijiem ir dziedāšana etnogrāfiskajā ansamblī un Rogovkas draudzes baznīcas korī. Bieži sporto un ceļo. Vienmēr cenšas pilnveidoties, jo uzskata, ka dzīve ir aizraujoša un no tās ir ko ņemt. Vienmēr patīkami atgriezties Rogovkā, kur viņai dzīvot un darboties, būt kopā ar tuvākajiem. Veltu pārsteidz cilvēku aizraušanās ar sociālajiem tīkliem.

VAIŅODE

Foto: Publicitātes foto

Jana Taujēna (jaunība, 18 gadi)

Mācās Vaiņodes vidusskolas 12. klasē. Ārpus skolas aktīvi darbojās vietējā skolēnu padomē, pildot atbildīgo prezidentes lomu. Šobrīd vel doma par savas nākotnes profesijas izvēli, taču bērnība sapņojusi par juristes darbu. Kas zina, iespējams, reiz kļūs par Latvijas Valsts prezidenti. Uzskata, ka labi orientējas viedtālruņu funkcijās.

Foto: Publicitātes foto

Oskars Zvejs (briedums, 47 gadi)

Strādā Vaiņodes novada domē par projektu vadītāju, ikdienā pārvaldot Eiropas Savienības, Lauku atbalsta dienesta projektu īstenošanu. Brīvajā laikā darbojas šogad nodibinātajā Vaiņodes aktieru teātrī. Mājās kopā ar sievu uztur naturālo saimniecību. Lieto telefonu tikai ar pamatfunkcijām, jaunākās viedtālruņu iespējas neizmanto.

Foto: Publicitātes foto

Edīte Jonuša (viedums, 66 gadi)

Edītei ir seši mazbērni, kuri katrs dzīvo citā valstī, kas nozīmē, ka Edīte vienmēr ir gatava ceļojumam pie savējiem. Profesionālajā jomā sevi realizē kā skolotāja. Pēdējā laikā ļoti aizrāvusies ar aušanu, kā arī ikdienā organizē vietējo andeli mandeli, gadā laikā iesaistot teju 2000 cilvēku viņiem vairs nevajadzīgo mantu apmaiņā, pirkšanā un pārdošanā. Lieto telefonu tikai ar pamatfunkcijām, jaunākās viedtālruņu iespējas neizmanto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!