Foto: Publicitātes foto

Leģendārās grupas Līvi dalībnieks Aigars Virga (attēlā) pavasarī savas daiļrades cienītāju vērtējumam nodos soloalbumu, bet tā priekšnojautās viņš izdevis dziesmu Rozes zieds no gaidāmā diska.

$sound_file = "http://www.delfi.lv/temp/audio/Ainars_Virga_Rozes_zieds_Albuma_versija.mp3"; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>
Dziesma savu pirmatskaņojumu piedzīvoja trešdienas, 5. marta, vakarā notikušās Zelta mikrofons balvu ceremonijas laikā, un, kā vēsta izdevniecības MicRec pārstāvji, tā ir pēdējais singls pirms 6. aprīļa, kad gaidāma soloalbuma Dziesmas par dzīvi un mīlestību izdošana.

Dziesmai Rozes zieds diezgan gara priekšvēsture - kompozīcijas pirmā versija tika radīta 1993. gadā ASV, kad Ainars bija viens no grupas Rīga dalībniekiem un aktīvi strādāja pie jaunu dziesmu rakstīšanas.

Tā bija sarakstīta angļu valodā un saucās Can You Release Me Now - tekstu tai bija radījis pazīstams amerikāņu dziesmu autors Franks Prevaits (Franke Previte), kura kontā ir arī dziesma The Time of My Life.

"Atceros, ka biju pats jau izdomājis piedziedājuma atslēgas frāzes, bet Franks būtībā uzrakstīja tikai pantiņus. Man šī dziesmas jaunā versija patīk daudz labāk par angļu versiju, un producents Arturs Palkevičs ir "labi diezgan" pastrādājis. Pašam šķiet, ka tas ir hits, bet nekad jau nevar zināt," stāstījis pats Virga.

Dziesmas latviešu versijai vārdus radījis Guntars Račs, to producējis Arturs Palkevičs, papildus vokālus iedziedājusi Dināra Rudāne, basa partijas iespēlējis Norberts Skraucis, bet saksofonu - Aleksejs Balinskis. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!