Foto: DELFI

Pavasaris visnotaļ veiksmīgi iesācies šovā Okartes skatuve iepazītajai dziedātājai Sabīnei Berezinai (attēlā) – nesen viņa izdeva savas "eirodziesmas" latviskoto versiju, bet šonedēļ klausītāju novērtējumam sniegta pašas mākslinieces komponētā kopozīcija Tu esi brīvs.

Līdz šim dziedātāja pārsvarā izpildījusi citu autoru dziesmas, kas guvušas atzīstamus panākumu radio stacijās un iekarojušas klausītāju sirdis, taču savu jaunāko hitu Sabīne komponējusi pati.

Dziesma savu pirmatskaņojumu piedzīvoja šovā Okartes skatuve, tiesa, toreiz kompozīcija skanēja angļu valodā, un jau tad Berezinai radās ideja, ka šo dziesmu vajadzētu ierakstīt, un beidzot ar dzejnieka Guntara Rača palīdzību tas arī noticis.

"Šī dziesma tapa vēl skolas laikā, kādā grūtā periodā, kad gribējās, lai kāds ir blakus, palīdz un sargā. Es vērsos pie Dieva, un dziesmas vārdi radās paši no sevis, pierakstīju tos skolas kladē.

Pirmo reizi ar nosaukumu God Are You There es to izpildīju vienā no Okartes skatuves šoviem kopā ar grupu Jātnieki. Šī dziesma jau toreiz uzrunāja daudzus, jo īpaši man tuvus cilvēkus, tāpēc nepameta doma to kādreiz ierakstīt.

Latviešu valodas tekstu man palīdzēja uzrakstīt Guntars Račs. Ar šo dziesmu vēlos pateikt lielu paldies savai ģimenei un tuvajiem cilvēkiem, jo īpaši krustmātei, kura ir man blakus un atbalsta" uzsver dziedātāja.

Pēdējie pāris mēneši Sabīnei bijuši diezgan darbīgi, un viņa sniegusi vairākus koncertus visā Latvijā, bet šobrīd viņa cītīgi gatavojas koncertturnejai Senas dziesmas jauno zvaigžņu mirdzumā, kas tiks veltīta leģendārajai estrādes māksliniecei Norai Bumbierei.

Savukārt vasarā dziedātāja kopā ar kolēģi Mārtiņu Ruski plāno aizbraukt uz kādu svarīgu jauno dziedātāju konkursu. Tāpat Sabīne joprojām koncertē un uzstājas kopā ar mūzikas producentu un izpildītāju Rassell.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!