Foto: Publicitātes foto

Savā vārda dienā – 27. jūlijā – atbalstītājiem vairākus pārsteigumus sarūpējusi Latvijā populārā dziedātāja Marta Grigale – viņa klausītāju novērtējumam sniegusi jaunu dziesmu "Manās rokās visi ziedi novīst". Tāpat arī māksliniece nolēmusi mainīt skatuves vārdu un turpmāk būs vienkārši dēvējama kā MARTA.

Skatuves vārda maiņu MARTA "Delfi Izklaidei" skaidro ar vēlmi pāršķirt savā mūzikā jaunu lapu.

"Kopš manas pirmās dziesmas izdošanas pagājuši gandrīz trīs gadi, daudz kas ir noticis un mainījies, daudz esmu iemācījusies, un izaugsme sauc pēc pārmaiņām. Es neesmu izdomājusi jaunu vārdu – es vienkāršoju esošo, lai tas vēl labāk piestāvētu manai mūzikai. Vienmēr esmu priecājusies par to, ka vecāki man šādu vārdu ir devuši, un izjūtu to ļoti spēcīgi," atklāj dziedātāja.

Viņas jaunā dziesma tapusi, sadarbojoties ar vairākiem Latvijā zināmiem mūziķiem. Skaņdarbu producējis DJ Rudd, un radošajā procesā piedalījusies arī Māra Upmane – Holšteine , Kristaps Ērglis no grupas "Triana Park" un Jolanta Gulbe – Paškeviča.

"Bija prieks piedalīties dziesmas vārdu tapšanā, jo dziesmas piedziedājums iepatikās jau no pirmās atskaņošanas reizes. Man šī bija pirmā reize, strādājot pie kāda cita mākslinieka mūzikas, kura izvērtās patīkama un viegla, jo ar MARTU dalām līdzīgu mūzikas izjūtu," tā Māra.

Arī dziesmas producents DJ Rudd jauno sadarbību vērtē kā ļoti veiksmīgu. "Mani iedvesmo mūziķi, kuri grib strādāt, lai augtu un attīstītos. Ne visi latviešu mākslinieki ir gatavi uzklausīt viedokļus vai aicināt palīgā papildspēkus. MARTA ir strādīga un gatava diskusijām gan par formu, gan jēgu, tādēļ esmu priecīgs gan par procesu, gan rezultātu."

Dziesma klausāma lielākajās Latvijas radiostacijās un digitālajās mūzikas straumēšanas vietnēs.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!