Foto: Publicitātes foto

"Mārtiņa Freimaņa fonda" un "MicRec" aicinājumam ierakstīt kādu sev tīkamu Mārtiņa Freimaņa dziesmu atsaukusies muzikālā apvienība "Musiqq" – viņi klausītājiem piedāvā savu versiju par Freimaņa dziesmu "Ne jau tu, ne jau es".

"Šī dziesma no visām "Tumsas" dziesmām mūs uzrunāja visvairāk. Sajutām, ka vēlamies tieši šo dziesmu ierakstīt savā versijā un dot tai mūsu skanējumu. Ceram, ka Freimanim patiks," tā "Musiqq" par savu jaunāko veikumu.

Kā vēsta "MicRec" pārstāvji, šīs dziesmas versijai bez Mārtiņa Freimaņa mūzikas un dziesmā vārdiem vēl ir izmantota arī Mārtiņa laba drauga Valtera Frīdenberga dziesmas "Tev" vārdi. Tie bija uzrunājuši "Musiqq" muzikālo līderi Maratu, un Valters ar prieku piekrita šādai sadarbībai!

Šī gada maijā klajā nāks veltījuma albums "Mans draugs – Mārtiņš Freimanis". Līdz šim publicētas jau piecas dziesmas no tām 15, kuras būs iekļautas albumā – "Redz, kā tu ar mani" versija grupas "Rīgas Modes" izpildījumā, dziesmas "Bums" versija "Labvēlīgā tipa" un Elzas Rozentāles izpildījumā, Andra Kiviča un grupas "Z-Scars" versija par "Kad Ēģiptē sniegs" , grupas "Refleksija" izpildītā "Bet maijpuķītēm jāpaliek" un Laura Reinika un Rūtas Reinikas izpildītā "Tā tas , mās'". Dziesma "Ne jau tu, ne jau es" ir no grupas "Tumsa" 2004. gada albuma "1 000 000 itnekā".

Arī nākampiektdien tiks publicēta kāda no albuma dziesmām, kurā vēl bez iepriekš pieminētajiem piedalās arī Katrīna Bindere, grupa "Līvi", Kārlis Būmeisters, Ivo Fomins, Olga Rajecka un citi.

Visas dziesmas klausāmas "Spotify" un lejupielādējamas "iTunes" un citās mūzikas digitālās izplatīšanas platformās visā pasaulē. Mārtiņa draugi apvienosies kopīgā koncertā, kurš notiks Dzintaru koncertzālē, 28. augustā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!