Foto: Publicitātes foto

Šova "X Faktors" Latvijas versijas pirmajā sezonā iepazītā dziedātāja, veterinārārste un divu bērnu māmiņa Līga Rīdere pēc ilgākas muzikālās pauzes plašākas sabiedrības novērtējumam sniegusi savu pirmo dziesmu "Ja tu mīli". Kompozīcijai tapis arī videoklips.

Līga, kura "X Faktorā" ieguva otro vietu, finālā piekāpjoties Artūram Gruzdiņam, pēc dalības šovā bija paņēmusi muzikālo pauzi, lai apkopotu savas domas, sajūtas un emocijas. Dziedātāja savas izjūtas nesen sākusi pierakstīt, lai jau pavisam drīz izdotu savu pirmo solo albumu.

Līgas pirmā oficiālā dziesma "Ja tu mīli" ir kā mazs albuma priekšvēstnesis. Dziesmas mūzikas un vārdu autors ir Vitholds Smolders. Dziesmas producenti – Vitholds Smolders, Ritvars Štreibers, Klāvs Skujiņš. Dziesmas ieraksta, miksa un māstera producents ir Kārlis Šteinmanis. Dzīvos instrumentus iespēlēja paši dziesmas producenti – Klāvs Skujiņš (bungas), Ritvars Šteibers (ģitāra un akustiskā ģitāra), bet bass – Artūrs Gruzdiņš.

"Mans bērnības sapnis par to, kas es varētu būt, kad izaugtu liela, bija kļūt par dziedātāju. Es ilgi un daudz sapņoju, bet nekad pa īstam nebiju sev noticējusi. Brīdī, kad sev notici, sapņi sāk piepildīties!" stāsta Līga.

Dziesmai tapis arī video, kurā Līga ielikusi visus savu sirdi un šī brīža dzīves pārdomas. "Manuprāt, cilvēkam nav paredzēts būt vientuļniekam un dzīves klejotājam. Mēs alkstam pēc mīlestības, piederības, sapratnes un brīvības. Manuprāt, brīvība ir šīs dziesmas atslēgas vārds. Jo tikai tad, kad mēs nemānām paši sevi un mūs pieņem tādus, kādi mēs patiesi esam, mēs saskaramies ar mīlestību. Tādēļ atveramies pasaulei, pieņemam sevi un citus tādus, kādi tie ir, un ļaujam mīlestībai darboties!" piebilst Līga.

Videoklips tapis tā saucamajā zirgu stallī "Zirgzandales", brīvā dabā, pļavās, kas Līgai ir ļoti tuvas, jo arī viņai pašai mājās ir savs zirgs. Video veidotāja ir jaunā un talantīgā Elīza Ella Dumpe. Par vizuālo tēlu rūpējās Mārīte Keiša.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!