Foto: Vida Press
Lai cik slavens būtu mūziķis, vienmēr atrodas cilvēki, kuri uz viņa koncertu iet tikai tāpēc, lai ūjinātu, svilptu, mestu tukšas pudeles vai vienkārši paņirgātos. Taču arī mūziķi ir cilvēki un dažreiz viņi mēdz atriebties.

Prestižā mūzikas žurnāla Rolling Stone interneta versijā publicēts saraksts ar desmit iespaidīgākajiem mūziķu agresijas lēkmju video fragmentiem, kas uzņemti jau kopš XX gadsimta septiņdesmitajiem gadiem.


Eimija Vainhausa iesit fanam Glastonberijā

Foto: AFP/Scanpix

2008. gada Glastonberijas laikā neizturēja nu jau mirušās dziedātājas Eimijas Vainhausas nervi - viņa iesita kādam vīrietim pirmajā skatītāju rindā.

Upuris bija kāds Džeimss Gostelovs, kurš pēc tam stāstīja, ka tas, visticamāk, noticis tāpēc, ka Eimija viņu sajaukusi ar kādu citu cilvēku, kurš viņai ir kā sviedis ar cepuri.

Un tomēr Džeimss ar šo incidentu ļoti lepojas. "Ne katrs var teikt, ka viņam iesitusi pati iemija Vainhausa," viņš vēlāk teica kādā intervijā.

Henrijs Rollinss nikns par mikrofona atņemšanu

Foto: Vida Press

Viens no pankroka estētikas elementiem ir tāds, ka traki cilvēki ir abās skatuves pusēs. Taču arī panku narkotiskajai miermīlībai ir robežas, par ko liecina kāds sens incidents grupas Black Flag koncertā.

Kāds fans viņam centās atņemt mikrofonu, bet rotaļa starp dziedātāju un mikrofona tīkotāju beidzās ar to, ka Rollinss viņam krietni sadeva pa galvu. Panks no laimes nepārtrauca smaidīt.

Pitbull nogrūž no skatuves uzmācīgu fanu

Foto: Vida Press

2009. gadā reperis Pitbull uzstājās Kolorado, bet tur pirmajās rindās bija ticis kāds vīrietis, kurš uz skatuves visu laiku meta naudu. Reperis viņu brīdināja, lai nomierinās, bet viņš, protams, neklausīja.

Tad Pitbull nolēma viņu dabūt uz skatuves, bet, tiklīdz dīvainais fans bija uz tās uzkāpis, reperis viņu nogrūda lejā, tādā veidā, pēc paša vārdiem, "publiski pazemojot".

"Kad es to jākli dabū uz skatuves, šis man purnā iemet sauju ar monētām. A man instinkts nostrādāja. Kā šis man naudu purnā, tā es šo no skatuves lejā," vēlāk MTV stāstīja reperis.

Kīts Ričardss pa seju sit uzreiz ar ģitāru

Foto: Vida Press

1981. gadā The Rolling Stones kādā klubā spēlēja koncertu, un ģitārists Kīts Ričardss tajā dienā svinēja savu 38. dzimšanas dienu. Taču Satisfaction izpildīšanas laikā kāds fans uzlēca uz skatuves, tāpēc Ričardss bez vilcināšanās ar ģitāru viņu pāris reizes iemizoja.

1994. gadā kādā intervijā, atceroties šo notikumu, Ričardss stāstīja, ka viņš vienkārši pieskatījis Miku Džegeru, tāpēc arī ievilcis aptrakušajam pa muti. "Un, starp citu, Fender Telecaster tai padarīšanai ir atbilstošs verķis," viņš piebilda.

Ķeltu panki savā koncertā nacistus necietīs

Foto: Vida Press

Šogad ķeltu folk-punk grupa Dropkick Murphys koncertēja Ņujorkā, bet AC/DC dziesmas TNT atskaņošanas laikā basģitārists un vokālists Kens Keisijs zālē pamanīja puisi, kurš rādīja nacistu žestu (video no 1:30).

Viņš čali dabūja uz skatuves, iekaustīja ar rokām un ar ģitāru, bet pēc tam apsardze viņu izmeta no zāles.

"Dropkick Murphys koncertos nekādi izdrāztie nacisti nav vēlami," Keisijs paskaidroja faniem, ar saplēstu kreklu atgriezies pie mikrofona. Pūlis uzgavilēja.

'Tool' vokālists fanu pārmet pār plecu džiudžitsu stilā

Foto: Vida Press

Kādā no amerikāņu progresīvā roka grupas Tool koncertiem fans izlēca uz skatuves, taču nebija ņēmis vērā to, ka grupas vokālists Meinards Džeimss Kīnans ir armijas veterāns un džiudžitsu brazīliešu stila praktiķis.

Tāpēc viņš fanu sagrāba, pāri plecam nometa uz grīdas, sažņaudza kaklu, bet pats turpināja izpildīt dziesmu Pushit (video no 2:45).

Melnie reperi salec pūlī iekaustīt zagļus

Foto: AP/Scanpix

Īpatnēji, bet ir arī tādi cilvēki, kuriem patīk repera A$AP Rocky mūzika, taču par savu gaumi viņiem kādā 2012. gada koncertā Teksasā nācās dārgi samaksāt.

Reperis koncerta vidū pēkšņi satraucās, ka vienam no viņa brālīšiem esot nozagts reperiskais galvas apsējs. Reperis gribēja, lai pūlis nomierinās un vainīgais atzīstas, bet tā vietā ļaudis viņiem sāka mest ar alus skārdenēm.

Kad reperu pacietība bija galā, viņi salēca pūlī un ar dūrēm sāka pārmācīt visus, kas patrāpījās ceļā. Pāris asiņaini fani tika aizvesti un slimnīcu, bet koncertu policija nekavējoties pārtrauca.

Aksls Rouzs izraisa masu grautiņus Sentluisā

Foto: Vida Press

1991. gadā koncertā Sentluisā grupas Guns 'N Roses līderis Aksls Rouzs pasūdzējās apsardzes darbiniekam, ka kāds no pirmās rindas viņu fotografē. Kad drošībnieks nereaģēja, Aksls teica "Nolādēts, es pats tikšu galā!" un burtiski ienira pūlī. Viņš iekaustīja skatītāju un atņēma viņam kameru.

Atgriezies uz skatuves, Aksls nomurmināja: "Paldies kleinajam drošībniekam; es eju mājas". Un viņš patiešām sašķaidīja mikrofonu un devās prom.

Fani kļuva nikni un Riverport Amphitheater zālē sarīkoja grautiņu, kas izmaksāja aptuveni miljonu dolāru. Sešdesmit cilvēki guva savainojumus. Pašam Akslam tika izvirzītas apsūdzības par nemieru izraisīšanu, bet sodīts viņš netika.

Albuma Use Your Illusion piezīmēs viņš tikai pierakstīja - Fuck you, St. Louis.

Reperis Akons no skatuves nomet jaunieti

Foto: AFP/Scanpix

2007. gada koncertā kāds 15 gadus vecs jaunietis ar kaut ko iemeta reperim Akonam. Reperis sadusmojās un teica, lai drošībnieki viņu dabū augšā uz skatuves. Kad šis fans, Entonijs Smits, bija uzkāpis, Akons bez liekas domāšanas pacēla viņu gaisā un iemeta pūlī.

Cilvēks, kuram viņš tika uzmests, esot guvis savainojumus, bet pats Akons vēlāk attaisnojās, ka tas esot bijis kaskadieris, kurš speciāli iemests pūlī, lai šādi reklamētu repera jauno albumu.

Rezultātā par necieņu pret skatītājiem Akonam sešdesmit piecas stundas bija jāstrādā sabiedriskie darbi un jāsamaksā 250 dolāru liels naudassods.

'Screeching Weasel' līderis iekausta divas sievietes

Foto: Vida Press

2011. gada koncertā nofilmēts, kā Čikāgas panku Screeching Weasel (Spiedzošā zebiekste) līderis Bens Fosters uz skatuves iekausta divas sievietes.

Notikumu gaita bija aptuveni šāda: kāda sieviete no zāles iemeta Fosteram ar ledus gabaliem, viņš sievieti nosauca par kuci, bet tad viņa pankam uzšķieda alu. Fosters iesita viņai pa seju, bet, kad uz skatuves uzkāpa kluba īpašniece, arī viņa saņēma savu sitienu.

Grupa nekavējoties beidza koncertu, un arī Screeching Weasel plānotā turneja uz laiku tika pārtraukta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!