Foto: Publicitātes foto

Pirmdien, 24. martā, noteikta secība, kādā Eirovīzijas dziesmu konkursā Kopenhāgenā pusfinālos uzstāsies visu valstu dalībnieki. Latvijas pārstāvjiem, grupai Aarzemnieki, 6. maija pusfinālā ticis otrais kārtas numurs.

"Būsim priecīgi, ja ar otro kārtas numuru pēc tam startēsim arī finālā," ziņu par kārtas numuru smejoties komentē grupas solists Jorans Šteinhauers.

"Esam ļoti laimīgi par iespēju šajā pasākumā piedalīties, tādēļ apmierina jebkurš kārtas numurs, un no visas sirds centīsimies pārstāvēt Latviju," sola Aarzemnieku līderis.

Uzstāšanās secību pusfinālos tāpat kā pagājušajā gadā noteica pasākumu producenti, un to apstiprināja Eiropas raidorganizāciju savienības (EBU) izpildpārraugs un references grupa.

Bez Latvijas pusfinālā pusfinālā piedalīsies mūziķi no vēl 15 valstīm, bet pusfināla balsojumā Latvija varēs saņemt balsis arī no Dānijas, Francijas un Spānijas iedzīvotājiem. Šo valstu mūziķi gan pusfinālā nestartēs, jo pēc sacensību noteikumiem valstis dalībai finālā kvalificējušās automātiski - Dānija kā rīkotājvalsts, bet Francija un Spānija kā tā saucamā "lielā piecinieka" valstis.

Valstu uzstāšanās secība pirmajā pusfinālā:

  1. Armēnija

  2. Latvija

  3. Igaunija

  4. Zviedrija

  5. Islande

  6. Albānija

  7. Krievija

  8. Azerbaidžāna

  9. Ukraina

  10. Beļģija

  11. Moldova

  12. Sanmarīno

  13. Portugāle

  14. Nīderlande

  15. Melnkalne

  16. Ungārija

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!