Foto: DELFI

Dažādus brīvdabas festivālus iecienījuši arī populārie latvieši, piemēram, atpazīstamā pašmāju psiholoģe Aina Poiša (attēlā) aizvadīto nedēļas nogali pavadīja Līgatnes Ratniekos, kur notika starptautiskais mūzikas un mākslas festivāls Laba daba.

"Labu dabu apmeklēju jau trešo reizi. Man ļoti patīk festivāla organizatoru komanda un pasākuma koncepts. Manuprāt, tas mudina cilvēkus būt labākiem.

Man patīk, ka šis festivāls cilvēkus aicina būt līdzsvarā ar dabu. Protams, ir dažas nianses, kuras varētu uzlabot vai mainīt, taču kopumā mani piesaista tas, ka pasākumam nav grautiņu efekts un īpaši tiek domāts par vidi, kas ir apkārt," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Poiša.

Psiholoģei patikusi atmosfēra, kura valdījusi visapkārt. Festivālā bijušas ģimenes ar bērniem, un pasākumam nebija vecuma ierobežojuma. Pati Aina Labu dabu apmeklēja kopā ar savu suni.

"Nebija jūtama paaudžu atšķirība. Visi bija vienlīdzīgi un viens pret otru izturējās ar lielu sapratni. Nevienam nebija arī iebildumu, ka esmu paņēmusi līdzi savu suņuku," priecājas Aina.

Kā stāsta Poiša, gaisā valdījusi "hipijiska" un draudzīga atmosfēra. Cilvēki zinājuši mēra sajūtu, un viņai nav nācies redzēt pārāk iereibušus ļaudis.

"Latviešiem jau vispār relaksēšanās iet roku rokā ar senām alkohola lietošanas tradīcijām, taču šajā festivālā man nenācās redzēt cilvēkus, kuri uz krūts būtu paņēmuši par daudz. Protams, visur jau atrodas pa kādam indivīdam, bet kopumā man nelikās, ka cilvēki atbraukuši piedzerties," saka Poiša.

Sestdienas naktī uz skatuves kāpa arī Ainas dēls, lai sniegtu koncertu. Tas bija viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ psiholoģe šo festivālu tik ļoti gaidīja.

"Lai gan dēla uzstāšanās bija vēlā sestdienas naktī, es to sagaidīju un ļoti priecājos, ka man bija iespēja klātienē redzēt viņu uz skatuves kopā ar etnomūziķi Birutu Ozoliņu.

Protams, arī leģendārā grupa Jumprava bija neaizmirstama un lika skriet tirpiņām. Lai gan grupas mūziķi nemuzicē kopā regulāri, kārtējo reizi pierādījās, ka viņu kvalitāte un līmenis nav apšaubāms," pārliecināta Aina.

Lai gan Poiša vairākkārt sacījusi, ka viņa ir īstens "dabas bērns", gulēšana teltīs gan šoreiz izpalikusi. Viņa jau laicīgi aizrunājusi istabiņu, kur palikt.

"Kopā ar nelielu draugu kompāniju jau laicīgi pieteicām sev naktsmītnes. Kopā varējām pabrokastot un papusdienot. Tā nelielā komforta zona tomēr ir ļoti svarīga," noslēgumā saka Aina.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!