Foto: LETA

Šonedēļ radio BOOM FM rīta šova Suņu būda studijā pie Latvijas Nacionālā teātra aktiera Artusa Kaimiņa (attēlā) viesojās mūziķi Ralfs Eilands un Valters Pūce. Saruna norisinājās par Eirovīziju, un raidījuma vadītājs nemaz neslēpa, ka viņam šis pasākums šķiet visai pabriesmīgs.

Jau vēstīts, ka arī Eilands un Pūce ar savu dziesmu Revelation ir iekļuvuši Eirovīzijas nacionālās atlases finālā, un Artuss vēlējās noskaidrot, kādēļ gan Ralfs atkal nolēmis piedalīties šajā konkursā, ja viņš savulaik paziņojis, ka vairs nekad to nedarīs.

Uz šo jautājumu Ralfs sniedz visai izsmeļošu atbildi, ka, ja viņam kaut kas nepatīk, viņš cenšas to mainīt un "kulties kaut vai pa sūdiem", nevis publiski kaut ko kritizēt un rakstīt nievājošus komentārus tīmeklī - šī iemesla dēļ viņš atkal devies uz Eirovīziju.

Lai gan Eilands ir tikai 20 gadus vecs, Kaimiņš ātri vien saprata, ka puisis nav uz mutes kritis un viņam ir visai plašas zināšanas, turklāt pēc vārda kabatā nav jāmeklē, tādēļ Artuss pievērsās Eirovīzijai kopumā, nevis tikai Ralfa un Valtera priekšnesumam.

Kaimiņš asi kritizēja konkursu un arī nacionālās atlases pusfinālus, kuri norisinājās aizvadītajā nedēļas nogalē. Aktieris Eirovīziju salīdzināja ar Saeimu, kura ir, bet lielas jēgas no tās, pēc viņa vārdiem, neesot.

Tāpat viņš arī uzsvēra, ka koncertzālē Palladium notikušie pusfināla koncerti bijuši ļoti nekvalitatīvi, un viņam tie atgādinājuši lētas kāzas. Protams, īpaši asa kritika tika veltīta ne tikai pasākuma organizatoriem, bet arī mūziķiem.

Tā, piemēram, Kaimiņš neslēpa, ka, klausoties Sabīnes Berezinas un Dween dziesmu Dejo tā, viņam asiņo ausis un ķermeni pārņem sajūtas "killing me softly with a hummer in my heart". Savukār par dziedātāju Niko viņam bija sakāms tikai viens: "Kas tas tāds par keksu ir? Neviens viņu nezina, un dzied viņš nekādīgi, manuprāt."

Tāpat dzēlīgi vārdi tika veltīti arī dziesminiekam Andrim Kivičam, kurš nacionālajā atlasē izpildīja dziesmu Pa vidu tu. Kaimiņš pavēstīja, ka viņa kompozīcija bijusi tik slikta, ka pat YouTube neesot to ņēmis pretī, kad viņš, gatavojoties raidījumam, augšupielādējis failus tīmeklī.

Savukārt dziedātājam Miķelim Ļaksam, kurš plašāk pazīstams kā Markus Riva, Kaimiņš ieteica vairs nekāpt uz skatuves un neņemt rokās mikrofonu - Artuss paskaidroja, ka nevajag darīt to, kas nepadodas, jo viņš, piemēram, zinot, ka neprot dejot baletu, tādēļ to nemaz nemēģinot darīt.

Savukārt, runājot par lielo Eirovīziju, Eilands atklāja kādu visai interesantu faktu - konkursā viņš, būdams heteroseksuālis, sajuties kā minoritāte, jo aizvadītajā gadā Malmē secinājis, ka aptuveni 98 procenti cilvēku šajā pasākumā ir geji.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!