Foto: RIA Novosti/Scanpix

Biļetes uz drīzumā Lucavsalā gaidāmo festivālu "Kubana" tiek iegādātas "pietiekami aktīvi", pastāstīja festivāla producents Iļja Ostrovskis.

Vienlaikus viņš atzina, ka daudziem Krievijas pilsoņiem ir grūtības ar starptautiskās pases iegūšanu un vīzas noformēšanu, jo tam atvēlēts maz laika.

Ostrovskis pastāstīja, ka organizatoriem izdevies ar Latvijas Ārlietu ministriju vienoties par atvieglotu Šengenas vīzas noformēšanas kārtību Krievijas pilsoņiem, kuri plāno apmeklēt festivālu Rīgā. LETA jau ziņoja, ka festivāla mājaslapā aprakstītas darbības, kas Krievijas pilsoņiem jāveic ātrākai vīzas iegūšanai.

Festivāla producents arī pastāstīja, ka pēkšņas festivāla "Kubana" norises vietas maiņas dēļ organizatoriem nācies samierināties ar atsevišķu mākslinieku atteikumu piedalīties, tomēr organizatori cer, ka izmaiņas izziņoto dalībnieku sastāvā vairs nenotiks. Viņš gan piebilda, ka šādos masu mūzikas pasākumos nereti jārēķinās ar negaidītām mākslinieku nomaiņām.

Ostrovskis arī apstiprināja, ka Rīgas pašvaldība organizatoriem palīdz, nodrošinot pasākuma norises vietu Lucavsalā, kuru pašlaik pašvaldība attiecīgi sakārto.

Kā ziņots, Kaļiņingradas varasiestāžu aizliegtā popmūzikas festivāla "Kubana" organizatori mājaslapā informē Krievijas iedzīvotājus par darbībām, kas veicamas, lai bez kavēšanās un ārpus rindas kārtībā saņemtu Šengenas vīzu festivāla apmeklējumam Rīgā. "Draugi, ja esat noraizējušies, ka uz iemīļoto festivālu nu jānoformē Šengenas vīza, neskumstiet! Uzmanīgi izlasiet, kas darāms, lai saņemtu vīzu, un augustā brauciet uz Lucavsalu Rīgā!" teikts paziņojumā mājaslapā.

Paziņojumā skaidrots, ka ātrai vīzas noformēšanai Krievijas pilsoņiem jāvēršas Krievijā bāzētā vīzu servisā "Pony Express". Interesenti mājaslapā tiek informēti par nepieciešamo dokumentu paketi vīzas noformēšanai un darbībām, kas jāveic. Organizatori uzsver, ka "Kubanas" apmeklētāju vīzas pieprasījumus "Pony Express" izskatīs ārpus rindas kārtībā. "Pony Express" vīzas noformēšanas pakalpojumi personai izmaksās 60 eiro, norādīts paziņojumā.

Jau ziņots, ka popmūzikas festivāls "Kubana", kura rīkošanu plānotajā norises vietā aizliegušas Krievijas Kaļiņingradas apgabala varasiestādes, šovasar notiks Rīgā, Lucavsalā, no 6.augusta līdz 9.augustam. Organizatori jau iepriekš solīja atrast veidu, kā Krievijas pilsoņiem palīdzēt ar nokļūšanu Rīgā, lai varētu apmeklēt festivālu.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) žurnālistiem iepriekš pauda, ka festivālu redz kā regulāru vasaras notikumu Rīgā. Tas pilsētai piesaistīšot tūristus no Krievijas, Baltijas valstīm un tuvās Eiropas, kā arī sniegs plašu reklāmas iespēju Rīgai. Rīgas pašvaldība festivālam nodrošina norises vietu Lucavsalā, taču finansiālu palīdzību nesniedzot, aģentūrai LETA sacīja Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs (GKR).

Šogad festivālā tiks ierīkotas vairākas skatuves, kempinga, fud-korta zona, autogrāfu-sesiju paviljons, izklaides vietas un pludmales.

Festivāls "Kubana" tiek rīkots kopš 2009.gada. Dalībnieku vidū 2015.gadā pieteikti tādi mākslinieki kā HIM, "Panic! At The Disco", "Hollywood Undead", "D12", "Enter Shikari", "Infected Mushroom", Zemfira, "Bravo", "Ļeņingrad" un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!