Foto: Publicitātes foto

Šonedēļ Kopenhāgenā sākās starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa pirmā pusfināla mēģinājumi, taču grupas Aarzemnieki iespējas iekļūt finālā joprojām skeptiski vērtē ne tikai bukmeikeri un daļa latviešu, bet arī britu prese, kas aizvadītajā nedēļā pamatīgi iesmējusi par Latvijas pārstāvjiem.

Britu tabloīda Mirror žurnālists Karls Grīnvuds ir tas cilvēks, kurš lasītājus informē par visiem notikumiem Eirovīzijā, un viņa darba pienākumos ietilpst arī konkursa dalībvalstu pārstāvju izvērtēšana un priekšnesumu analizēšana.

Grīnvuds ir Mirror neatkarīgais Eirovīzijas kritiķis, kurš regulāri savu viedokli sniedz arī lasītāju novērtējumam, un nereti konkursa dalībniekiem tiek veltīti visai skarbi un pat aizvainojoši vārdi, un aizvadītajā nedēļā žurnālista nežēlastībā kritusi arī grupa Aarzemnieki.

Žurnālists savos izteikumos bijis lakonisks un skarbs - viņaprāt, nepastāvot pat mazākā iespējamība, ka Aarzemnieki ar savu kompozīciju Cake to Bake varētu iekļūt finālā, un latviešiem nemaz neesot jēgas vispār censties.

Tāpat Grīnvuds iesmējis arī par dziesmas Cake to Bake nosaukumu, kurš žurnālistam raisījis divdomīgas asociācijas - redzot Aarzemniekus, viņam vairs neesot nekādu šaubu, kādu kūku tieši grupas dalībnieki gribētu izcept.

Nelielu neizpratni kritiķim raisījis arī fakts, ka Aarzemnieku dziesmā pieminēts vārds "mamma". Grīnvuds esot pamanījis, ka vairāki mākslinieki šogad savās kompozīcijās pieminējuši mātes, un, viņaprāt, tas esot visnotaļ kaitinošs fakts, jo šis esot Eirovīzijas dziesmu konkurss, nevis Straptautiskajai mātes dienai veltīts koncerts.

Lai gan Grīnvuds visa raksta garumā Aarzemniekiem velta nežēlīgu kritiku, žurnālista īsais secinājums noslēgumā ir vēl skarbāks - publicists ir pārliecināts, ka pat tad, ja visā Eiropā būtu notikusi smieklu gāzes noplūde, viņam joprojām riebtos Aarzemnieku dziesma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!