Foto: Privātais arhīvs

Dīdžejs un radio ētera personība Eduards Švāns (attēlā) otrdien, 10. septembrī, atlaists no darba raidstacijā Rīga Radio, kurā viņš vadīja rīta raidījumu Cēliens.

Par šo radio vadības lēmumu Eduards paziņojis mikroblogu vietnē Twitter virtuālās sarunas ar modes blogeri Agnesi Kleinu laikā, it kā "starp citu" pieminot, ka atlaists no darba.

Kā var secināt pēc Švāna tālākajiem ierakstiem, pirms tam nekas nav liecinājis par to, ka radio vadība pieņēmusi lēmumu pārtraukt turpmāko sadarbību - viņš esot klusiņām izmests.

Pirms tam Švāns darbojās nu jau izčibējušā Radio 101 sastāvā, kur kopā ar Gustavu Terzenu un Zani Penezi vadīja rīta programmu Ausīs rīts, taču aizvadītā gada martā visi trīs kolēģi savu darbību raidstacijā pārtrauca, pirms tam nekādus paziņojumus nesniedzot.

Mēnesi vēlāk kļuva zināms, ka Ausīs rīts komanda no ētera pazudusi finansiālu apsvērumu dēļ, savukārt jau tā paša gada jūnijā visi trīs kolēģi uzsāka darbu Rīga Radio.

Pats Švāns no plašākiem komentāriem par atlaišanas iemesliem šobrīd nolēmis atturēties, taču jau vairāki cilvēki sociālajos tīklos pauduši viedokli, ka pienācis laiks apvienoties visām ētera personībām, kuras pēdējā laikā zaudējušas darbu, un izveidot savu radio.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!