Foto: AFP/Scanpix

Slavenā britu dziedātāja Eimija Vainhausa (attēlā) ir mirusi no saindēšanās ar alkoholu – pie šāda secinājuma nonākusi izmeklētāja Šērlija Redklifa, kurai bija uzticēta atkārtota mūziķes nāves apstākļu izmeklēšana.

Kā vēsta aģentūra Associeted Press, nekādus aizdomīgus papildu apstākļus Redklifa savā izmeklēšanā nav konstatējusi.

Izmeklētāja uzsvēra, ka alkohola daudzums dziedātājas asinīs piecas reizes pārsniedza normu, pie kādas atļauts vadīt automašīnu, un tas bija augstāks arī par daudzumu, kas ir bīstams dzīvībai.

Pēc Redklifas vārdiem, tik liela alkohola koncentrācija asinīs ir pietiekama, lai nervu sistēmai nodarītu tādus bojājumus, lai cilvēks varētu vienkārši aizmigt un nepamosties. Zināms, ka pirms piedzeršanās, kas izraisīja Vainhausas nāvi, viņa kādu laiku no alkohola atturējās.

Jau ziņots, ka Vainhausa nomira 2011. gada jūnijā. Dziedātājas mirstīgās atliekas viņas mājā tika atrastas 23. jūlijā, bet pirmā izmeklēšana noslēdzās tā paša gada oktobrī.

Toreiz izmeklētāja Sjūzena Grīnveja nonāca pie secinājuma, ka dziedātāja mirusi no saindēšanās ar alkoholu. Jaunā izmeklēšana apstiprināja iepriekšējo, taču šoreiz tā tika nozīmēta tāpēc, ka Grīnvejai neesot bijusi atbilstoša kvalifikācija - viņu darbā esot pieņēmis pašas vīrs.

Pēc šī fakta nākšanas gaismā abiem laulātajiem no darba vajadzēja aiziet, bet situācija radīja visneiedomājamākās baumas par Vainhausas nāvi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!