Foto: Publicitātes foto

Sestdienas, 10. maija, vakarā Kopenhāgenā noslēdzās starptautiskais dziesmu konkurss Eirovīzija 2014, kurā triumfēja Austrijas pārstāve Končita Vursta (attēlā).

Sestdienas vakarā cīņu uzsāka 26 valstis - no pirmā un otrā pusfināla finālā iekļuvušie izpildītāji, "lielā piecinieka" - Francijas, Lielbritānijas, Itālijas, Vācijas un Spānijas - mūziķi, kā arī pārstāvis no konkursa rīkotājvalsts Dānijas.

Pēc žūrijas vērtējuma un skatītāju balsu apkopošanas un rezultātu paziņošanas tapa zināms, ka konkursā ar 290 punktiem uzvarējusi Austrijas pārstāve Končita Vursta, kas izpildīja kompozīciju Rise Like a Phoenix.


Otrajā vietā ierindojās Nīderlande ar 238 punktiem, bet trešo vietu izcīnīja Zviedrija, kura kopsummā nopelnīja 218 punktus.

Latvijas telefonbalsojuma rezultātus paziņoja Eirovīzijas 2013 dalībnieks Ralfs Eilands, un šoreiz latvieši savus astoņus punktus atdeva Zviedrijai, desmit - Nīderlandei, bet pats augstākais novērtējums, divpadsmit punkti, tika Armēnijai. Končita no latviešiem saņēma sešus punktus.

To, kas notika Eirovīzijas 2014 finālā un cik asprātīgi tā laikā bija sociālo tīklu lietotāji, DELFI Izklaide piedāvā aplūkot teksta tiešraides arhīvā zem galerijas.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!