Sestdien, 14. maijā, Stokholmā noslēdzas starptautiskais "Eirovīzijas" dziesmu konkurss, kurā triumfēja Ukrainas pārstāve Džamala ar dziesmu "1944".

Finālā uzstājās 26 izpildītāji – pa desmit labākajiem no pirmā un otrā pusfināla, kā arī "lielā piecinieka" un rīkotājvalsts pārstāvji.

Šajā vakarā par apspriestāko notikumu kļuva nevis kāds no dalībniekiem, bet gan viesmākslinieks – uz "Eirovīzijas" skatuves kāpa amerikāņu dziedātājs Džastins Timberleiks, un šī ir pirmā reize, kad konkursā uzstājās šāda līmeņa šovbiznesa zvaigzne.

Konkursa organizatori bija nolēmuši mainīt balsojuma nosaukšanas veidu – iesākumā tika nosaukti žūrijas komisiju vērtējumi, bet pēc tam uzzinājām skatītāju balsojumu. Skatītāju balsojumu nesauca pa valstīm, bet paziņoja punktu kopsummu, kas līdz pēdējam brīdim uzturēja intrigu par pirmo vietu sadali.

Žūrijas vērtējumā ar ievērojamu balsu pārsvaru uzvarēja Austrālija, bet skatītāju balsojums visu mainīja – uzvaras laurus plūca Ukrainas pārstāve Džamala ar Krimas tatāru deportācijai veltīto dziesmu "1944".

"Man ir liels prieks, un es domāju, ka Džamala ir to pelnījusi," par Džamalas uzvaru īsi pēc fināla izskaņas no Stokholmas LTV komentēja Latvijas pārstāvis Justs, kurš ar dziesmu "Heartbeat" ieņēma 15. vietu.

Otrajā vietā ierindojās Austrālijas pārstāve Dami Ima ar dziesmu "Sound Of Silence", bet trešais palika Krievijas pārstāvis Sergejs Lazarevs ar hitu "You Are the Only One".

Lietuvas pārstāvis Donny Montell izpelnījās gana lielu atbalstu gan no žūrijas, gan skatītājiem, un ierindojās 9. vietā.

Spilgtākajiem mirkļiem finālā un kaislībām sociālajos tīklos sekojām līdzi "Delfi Izklaides" teksta tiešraidē. Tās arhīvs zem galerijas.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!