Foto: F64

Ceturtdien, 20. novembrī, noslēgusies dziesmu iesniegšana starptautiskā dziesmu konkursa Eirovīzija nacionālajai atlasei - šogad nozīmīgajā sacensībā spēkus nolēmuši izmēģināt 73 kompozīciju autori.

Kā informē Eirovīzijas sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Ārniece, šogad kopā saņemtas 73 dziesmas, - no tām 60 ir angļu valodā, 11 - latviešu valodā, bet pa vienai franču un krievu valodās.

Jau vēstīts, ka šogad dziesmu iesniegšana noritēja ar saukli Made in Latvia, un kompozīcijas varēja pieteikt tikai Latvijas autori. 

"Šogad aicinājām dziesmas pieteikt tikai Latvijas autoriem, jo Latvijā ir daudz talantīgu mūziķu. Eirovīzija ir nozīmīga platforma mūziķu tālākai izaugsmei gan vietējā, gan starptautiskajā arēnā, un šo iespēju gribam nodrošināt tieši savējiem. 

Esam pārliecināti, ka nacionālās atlases uzvarētāji Latviju šogad parādīs vislabākajā gaismā," uzsvēris Latvijas Televīzijas valdes loceklis programmas attīstības jautājumos Sergejs Ņesterovs.

No iesniegtajām dziesmām žūrijas izvēlēsies 24 veiksmīgākās, kas pusfinālos cīnīsies par tiesībām pārstāvēt Latviju Eirovīzija 2014 konkursā, kas nākamā gada maijā notiks Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā.

Dziesmas 2014 pusfināli Rīgā notiks 2014.gada 1. un 2. februārī. No katra pusfināla sešas dziesmas tiks izvirzītas finālam, kas notiks 22. februārī Ventspilī. Visas konkursa kārtas - gan nacionālās atlases pusfināli un fināls, gan starptautiskais konkurss - būs vērojamas tiešraidēs LTV1 un ltv.lv mājas lapā.

Pērn konkursa nacionālajai atlasei bija pieteiktas 122 dziesmas, kas bija pēdējo piecu gadu rekords. Tiesības pārstāvēt Latviju Malmē notiekošajā starptautiskajā cīņā ieguva grupa PeR, bet enerģiskajiem puišiem nepaveicās - viņi savā pusfinālā ieņēma pēdējo vietu. 

PeR bija trešie pārstāvji piecu gadu laikā, kas Latviju pusfinālā atstāja pēdējā vietā. 2009. gadā neveiksmju sēriju uzsāka Intars Busulis, kurš saņēma tikai septiņus punktus, bet nākamajā gadā to atkārtoja Aija Andrejeva (11 punkti). 

Grupa Musiqq 2011. gadā un dziedātāja Anmary, kas pērn devās uz konkursu Baku, savos pusfinālos palika trešie no beigām, saņemot attiecīgi 25 un 17 punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!