Foto: DELFI

Ceturtdienas, 31. janvāra, rītā ar ierastajiem jociņiem, dziesmām un šampanieti no klausītājiem atvadījās rīta programma BB brokastis un tās vadītāji Fredis un Ufo, kuri ēterā jokus bija plēsuši jau 16 gadus.

Kamēr Fredis, Ufo un viņu kolēģis Andris Zeibots pēdējo reizi priecēja klausītājus ar jociņiem , pie Radio SWH studijas Skanstes ielā bija pulcējies bariņš protestētāju, kuri pie ugunskura sēroja par iemīļotā raidījuma beigām.

Pēdējā stundā abiem raidījuma vadītājiem bija sarūpēts arī kāds pārsteigums - viņus sveikt bija ieradušies kolēģi no SWH "mazā brāļa" SPIN FM, kuri humoristiskajai rīta pārraidei veltīja pašu sacerētu dzejolīti, kā arī SWH+ kolektīvs, kas Fredim un Ufo atnesa dāvanas un iepriecināja ar jautru dziesmiņu.

Pēc jestrā priekšnesuma studijā ieradās radiostacijas vadītājs Jānis Šipkēvics, kurš atzina, ka 16 gadu laikā Fredis un Ufo simtiem tūkstošiem klausītāju kļuvuši gluži vai par ģimenes locekļiem un neatņemamu rīta rituālu sastāvdaļu gluži kā rīta tualete vai zobu tīrīšana.

Pēdējā raidījuma pusstundā vīri bija patiesi atbrīvojušies - Ufo uzrāpās uz galda un tēloja roni, bet Fredis pēc šīs performances sveica jubilejā grupas Sex Pistols līderi Džonu Laidonu, kas līdz šim nekad SWH neesot darīts, un par godu šim faktam uzlika God Save the Queen.

Pēc atvadu vārdiem un oficiālā paziņojuma par BB brokastu projekta beigām Fredis kā ardievu sveicienu uzlika Latvijas himnu grupas Inokentijs Mārpls izpildijumā. 

AUDIO: raidījuma BB brokastis pēdējās minūtes un vadītāju atvadu vārdi.

$sound_file = "http://www.delfi.lv/temp/audio/BBBrokastis-ir-mirushjas-lai-dziivo-BBBrokastis.mp3"; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>
Par to, kas SWH ēterā turpmāk ik rītu sveiks klausītājus, radio pārstāvji pagaidām mīklaini klusē, bet jau piektdien notiks jaunās rīta pārraides prezentācija, kad arī noslēpumainības plīvurs kritīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!