Foto: DELFI

Svētdien, 27. aprīlī, no lidostas Rīga uz Kopenhāgenu devās Latvijas Eirovīzijas delegācija – grupa Aarzemnieki un viņu atbalstītāji, lai jau no pirmdienas sāktu mēģinājumus starptautiskajam dziesmu konkursam.

Jau vēstīts, ka Latvijas pārstāvji uz lielās Eirovīzijas skatuves kāps pirmajā pusfinālā, kas notiks 6. maijā. Pārējie finālisti tiks noteikti 8. maijā, bet izšķirošā cīņa norisināsies 10. maijā.

Aarzemnieki 6.maija pusfinālā sacentīsies ar mūziķiem no Zviedrijas, Albānijas, Islandes, Krievijas, Azerbaidžānas, Armēnijas, Igaunijas, Beļģijas, Ungārijas, Moldovas, Melnkalnes, Sanmarīno, Portugāles, Ukrainas un Nīderlandes. Pusfināla balsojumā Latvija varēs saņemt balsis arī no Dānijas, Francijas un Spānijas iedzīvotājiem.

Viedokļi par grupas Aarzemnieki izredzēm konkursā ir pretrunīgi - vieni uzskata, ka šim kolektīvam ar lipīgo dziesmiņu un demokrātisko skatuves tēlu varētu izdoties beidzot pārtraukt Latvijas neveiksmju ķēdi Eirovīzijā un iekļūt finālā, turpretim citi ir skeptiski noskaņoti un pieļauj kārtējo Latvijas pārstāvju izgāšanos.

"Mums jāstartē ļoti stiprā pusfinālā - esam ielozēti pie septiņām valstīm, kas, pēc statistikas, vienmēr iekļūst finālā. Līdz ar to ar pārējiem dalībniekiem cīnīsimies par atlikušajām trim vietām. Aarzemnieku dziesma, manuprāt, būs kā svaigs gaiss starp daudzajām balādēm, ko šogad izpildīs citu valstu dalībnieki, jo mēs uz Dāniju vedam pavisam atšķirīgu, lipīgu un līdzi dungojamu dziesmu.

Turklāt Eirovīzijas konkursā parasti nozīme ir arī dalībnieku publiskajam tēlam - šogad vedam līdzi grupu, kuras dalībnieki brīvi sazinās vairākās svešvalodās, ir atvērti un ar interesantu dzīves stāstu - piemēram, grupas solists Jorans kā vācietis iemācījies latviešu valodu un pārstāv citu valsti. Tādēļ esam interesanti Dānijā ne tikai ar dziesmu, bet arī mūziķu personībām," pārliecināta ir Latvijas delegācijas vadītāja Zita Kaminska.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!