Foto: DELFI

Otrdienas, 22. jūlija, vakarā Dzintaru koncertzālē Jūrmalā ar zvaigžņu koncertu tika atklāts jau 13. jauno izpildītāju konkurss Jaunais vilnis, kuru pirmajā vakarā plašā pulkā apmeklēja gan Krievijas šovbiznesa spīdekļi, gan pašmāju slavenības.

Atklāšanas koncerts jau tradicionāli uzskatāms par vienu no vērienīgākajiem un krāšņākajiem Jaunā viļņa ietvaros notiekošajiem pasākumiem, un arī šogad pirmajā festivāla vakarā uz skatuves kāpa iespaidīga Krievijas popmūzikas zvaigžņu plejāde.

Starp pasākuma viesiem bija uzņēmējs un sporta funkcionārs Kirovs Lipmans ar ģimeni, politiķis Ainārs Šlesers ar ģimeni, miljonārs Jūlijs Krūmiņš, uzņēmējs Juris Savickis, Rīgas mērs Nils Ušakovs, kurš ir pārliecināts, ka Jaunais vilnis var padarīt pasauli labāku, savulaik Latvijas miljonāru sarakstos figurējušie Irēna Pulkinena un Oskars Barševskis un daudzi citi.


Jaunais vilnis 2014 noslēgsies svētdienas, 27. jūlija, vakarā, un šo dienu laikā konkursanti mēģinās iekarot žūrijas simpātijas un cīnīsies par uzvaru, bet pieredzes bagātās skatuves zvaigznes priecēs dažādos koncertos.

Tāpat pasākuma ietvaros notiks dažādas ballītes un citas izklaides, bet Jaunā viļņa organizators Igors Krutojs šogad savu dzimšanas dienu, kas ierasti izvēršas par jestrāko konkursa burziņu, plāno svinēt pēc festivāla noslēguma Latvijas Nacionālajā operā.

Šogad konkurss norisinās politiska skandāla ēnā - dienu pirms atklāšanas Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkevičs trīs no pastāvīgajiem Jaunā viļņa viesiem - Valēriju, Josifu Kobzonu un Oļegu Gazmanovu - iekļāva "melnajā sarakstā", kas viņiem liedz iebraukt Latvijā.

Krutojs atklāšanas dienas preses konferencē neslēpa, ka, uzzinot par šo lēmumu, viņš mirkli vēlējies pasākumu atcelt, bet tad sapratis, ka nevar pievilt skatītājus, pārējos māksliniekus un jaunos konkursantus.

Uz ierastajiem jautājumiem, vai festivāls arī nākamo gadu notiks Jūrmalā, Krutojs atzina, ka Jaunā viļņa organizatori tā vēlētos, bet tas nav tikai no viņiem atkarīgs.

Viņš norādīja, ka, lai gan Jūrmalā ir īpaša atmosfēra, Jaunais vilnis ir tik spēcīgs zīmols, ka varētu notikt arī citviet, bet, tā kā šādas runas pēdējos gados dzirdamas bieži, pagaidām bažām par Jaunā viļņa pārcelšanu uz Krimu, Sočiem vai Maskavu, nav pamata.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!