Foto: DELFI

Sestdien, 24. janvārī, Olimpiskajā centrā Ventspils noslēdzās ikgadējā Latvijas Radio 2 pop un roka dziesmu aptauja Muzikālā banka, un par aizvadītā gada vērtīgāko dziesmu tika atzīta Dona (attēlā) kompozīcija Pāriet bailes.

Šogad tika atzīmēta Muzikālās bankas 15. dzimšanas diena, un par godu zīmīgajai jubilejai gan pasākuma organizatori, gan finālā iekļuvušo dziesmu izpildītāji skatītājiem bija sarūpējuši īpaši krāšņu šovu.

Šī bija pirmā reize, kad katram Muzikālās bankas fināldziesmas izpildītājam bija iespēja tikt pie Zāles skatītāju simpātiju balvas, ko noteica, ar īpašu decibelu mērītāju izmērot aplausus un ovācijas fināla koncerta norises vietā - lielākās skatītāju simpātijas izpelnījās grupa Musiqq ar dziesmu Sekundes

Žūrijas un skatītāju kopvērtējumā dziesmu aptaujas finālā pēdējo vietu ieņēma grupa Ryga ar dziesmu Mani vēl, bet pirmo piecinieku atklāja Ivo Fomins ar dziesmu Mans ceļš. Ceturtajā vietā ierindojās Jānis Stībelis un Marta Ritova ar dziesmu 2 pasaules, trešajā - Aija Andrejeva ar dziesmu Soļi, bet otro vietu ieņēma grupa Musiqq ar dziesmu Sekundes.

Par Muzikālās bankas 2014 uzvarētāju kļuva Dons, kurš ir uzstādījs šīs dziesmu aptaujas rekordu - viņš par uzvarētāju kļuva trešo gadu pēc kārtas. 

Jau vēstīts, ka arī šogad Muzikālās bankas finālā iekļuvušās 15 kompozīcijas vērtēja gan pieredzējusi ekspertu komanda, gan skatītāji. 

Šogad ekspertu padomē darbojas operdziedātāja Sonora Vaice, diriģents Romāns Vanags, mūziķis, komponists un producents Ingus Ulmanis, komponists Gunārs Freidenfelds, džeza dziedātāja Inga Bērziņa, ģitārists un komponists Armands Alksnis, mūziķis un komponists Jānis Ķirsis, mūziķis, komponists un producents Atis Auzāns, mūzikas producents Armands Rušenieks un mūzikas žurnālists Sandis Vanzovičs.

Ekspertu vērtējumā trešajā pozīcijā ierindojās dziesma Zilonis, kuru izpilda grupa Astro'n'out, otro vietu ieņēma Dons ar Pāriet bailes, bet pirmajā vietā eksperti bija ierindojuši Aiju Andrejevu ar dziesmu Soļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!