Foto: Publicitātes foto/Thomas Hanses (EBU)

Pirmdien, 2. maijā, Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā sākušies mēģinājumi Eirovīzijas konkursa pusfināliem, un starp pirmajiem, kas kāpuši uz lielās skatuves, bija arī Krievijas pārstāvis Sergejs Lazarevs (attēlā pirmais no kreisās).

Krievijā populārais izpildītājs konkursā startēs ar dziesmu You Are The Only One, un, kā liecina pirmie foto un video no mēģinājumiem, Lazarevam ir sarūpēts iespaidīgs gaismu un projekciju šovs.

Jau pirms mēģinājumiem Lazarevs bija starp konkursa favorītiem – viņam augstu vietu vai pat uzvaru prognozē gan eksperti, gan bukmeikeri, bet to, kā Krievijas pārstāvim veiksies, uzzināsim jau otrdien, 10. maijā, kad notiks pirmais pusfināls.

Latvijas pārstāvis Justs ar delegāciju ceļu uz Stokholmu mēros otrdien, 3. maijā, un jau nākamajā dienā viņu gaida pirmais mēģinājums. Pēc nedēļas, 11. maijā, Justu gaidīs pirmais lielais pārbaudījums – ģenerālmēģinājums, kuru vērtēs starptautiska žūrija. Šis vērtējums veidos 50% no kopējā rezultāta.

Savukārt 12. maijā tiešraidē LTV1 ēterā būs skatāms Eirovīzijas dziesmu konkursa otrais pusfināls, kurā Justs ar dziesmu Heartbeat uzstāsies ar pirmo kārtas numuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!