Foto: LETA

Piektdien, 30. decembrī, daudzus "Radio SWH" klausītājus pārsteidza vēsts, ka pēc gandrīz četru gadu darbības pārtrauks rīta programmas "Rīta svīta" translēšanu. Izrādās, tās nav vienīgās izmaiņas, ko jaunajā gadā piedzīvos radiostacija.

"Laiki mainās, un arī auditorija mainās. Tā ir iekšēja uzlabošana, kas notika bez asinsizliešanas," "Delfi Izklaidei" lēmumu par "Rīta svītas" atvadām skaidroja "Radio SWH" mārketinga un pašreklāmas daļas vadītāja Agnese Rozentāle.

Līdz ar vēsti par "Rīta svītas" izskaņu uzvirmoja satraukums, kas gan tagad notiks ar Andri Freidenfeldu jeb Fredi, kurš gandrīz 20 gadus bijis "Radio SWH" rīta "balss", no 1997. gada janvāra kopā ar Ufo vadot "BB brokastis", ko 2013. gada sākumā nomainīja "Rīta svīta".

Rozentāle gan satraukumu steidz kliedēt, norādot, ka lai gan rīta programmā Fredi patiesi vairs nedzirdēsim, viņam būs savs raidījums dienas laikā.

"Mēs vēlamies stiprināt dienas ēteru," pieredzes bagātā ētera meistara pārcelšanu skaidro mārketinga un pašreklāmas daļas vadītāja.

Tāpat Fredis turpinās veidot raidījumu "Mazā sestdiena", kas ēterā skan trešdienu vakaros, tā kā viņa faniem satraukumam nav iemesla.

Arī Evija Gulbe, ko "Rīta svītas" klausītāji iepazina kā Jutu Jazz, paliek darba attiecībās ar radiostaciju uz atsevišķiem projektiem.

Jau no 2. janvāra "Rīta svītas" vietā skanēs jauns raidījums, bet studijā rosīsies jauns vadītāju tandēms, kuru gan "Radio SWH" pārstāvji pagaidām atklāt nevēlas – to klausītāji uzzinās 2017. gada pirmajā darbadienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!