Foto: DELFI

Viena no populārākajām un finansiāli veiksmīgākajām pašmāju muzikālajām apvienībām jau ilgus gadus ir grupa Labvēlīgais tips, bet tagad tapis zināms, ka tās līderis Fredis jeb Andris Freidenfelds (attēlā) uz laiku grupu pametis.

Pēc 20 pastāvēšanas gadiem grupa Labvēlīgais tips devusies atvaļinājumā - Fredis nolēmis atpūsties, bet pārējie grupas dalībnieki mēģina vēl nekur nedzirdēta projekta - apvienības Normunds Jakušonoks un Tipa orķestris - jauno repertuāru, kas pirmo reizi tiks prezentēts jau 19. aprīlī.

"Man tas ir pilnīgi jauns ampluā, jo jebkurā ansamblī, kur esmu spēlējis, kā solists īpaši neesmu bijis," raidījumā Tikai ar ielūgumiem stāstījis Freda kolēģis Normunds Jakušonoks.

"Labvēlīgajam tipam pašlaik ir paņemts radošais atvaļinājums, rēķinoties ar Fredi. Viņam ir mazliet pauzīte uz kādu pusgadu, gadu. Tad jau redzēsim, kā būs. Tas ir pilnīgi draudzīgs atvaļinājums.

Es pilnīgi saprotu, ka katram cilvēkam laiku pa laikam ir jāatpūšas. Nevar 20 gadus dienu dienā rauties un nekad nepaņemt atvaļinājumu. Atvaļinājums ir vajadzīgs," grupas Labvēlīgais tips līdera rīcību skaidrojis Jakušonoks.

Žurnālam Kas jauns Jakušonoks pastāstījis, ka grupai savu lēmumu Fredis paziņojis jau aizvadītā gada nogalē un dažiem kolēģiem tas bijis īsts šoks.

"Es Andri lieliski saprotu, jo pats esmu bijis situācijā, kad viss ir noriebies tik tālu, ka grupas vienkārši atpūsties. Ja godīgi, pēdējā laikā Labvēlīgajam tipam patiešām bija pamatīga slodze - kā minimums divi koncerti nedēļā," stāstījis Normunds.

Viņš gan solījis, ka Labvēlīgais tips vēl uzstāsies Līgo vakarā Rīgā, Zvejnieku svētkos Rojā, kā arī organizēs savu ierasto rudens lielkoncertu, bet par nākotni Jakušonoks runājis izvairīgi.

"Kas notiks pēc tam, to neviens nevar pateikt, to rādīs laiks. (..) Atliek nodzīvot šo gadu un tad skatīties. Ja Andris tomēr vairs neatgriezīsies, tad gan viss," žurnālam Kas jauns atzinis Jakušonoks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!