Foto: Juris Zolbergs

Pārsteigumu savas daiļrades cienītājiem sarūpējis populārais pašmāju hiphopa mākslinieks Gacho (attēlā) - viņš prezentējis jaunu videoklipu, kas tapis jauna projekta MESA/GACHO ietvaros.

Ir apritējuši tieši pieci gadi, kopš GACHO sevi pieteica kā elektroniskās deju mūzikas izpildītāju, izdodot skaņdarbu Mans Lielais Singls un ar katru nākošo singlu arvien vairāk attālinoties no hiphopa kultūras elementu iekļaušanas savās dziesmās.

"Mans studijas albums Gatis Irbe, kas tika izdots 2009. gadā, bija pēdējais hiphopa dziesmu apkopojums, pēc kura manā daiļradē ienāca uptempo bīti un savādāka dziesmu un tēmu specifika. Nākamās dziesmas tapa arvien pozitīvākas un pacilājošākas. 

Vēl joprojām šādas dziesmas arī veidojam, jo vēlamies sniegt cilvēkiem prieku un iedvesmu, un mēs turpinam darīt to, kas mums patīk. Protams, šo piecu gadu laikā ir parādījušies daudzi neatbildēti jautājumi un novērojumi, kurus es vēlos izteikt mūzikā, caur kuru var pievienoties arī domubiedri. 

Man vissaprotamākais veids, kā to izdarīt, ir ar hiphopa palīdzību, jo elektroniskajā deju mūzikā nav pierasts veids rakstīt garas un sarežģītas rīmes. Tā kā GACHO stilistiski ir diezgan atšķirīgs projekts no manas ieceres, pieņēmām lēmumu vienkārši šīs kompozīcijas nodalīt no pamatprojekta, izveidojot blakusprojektu MESA/GACHO," tā par savu ieceri stāsta GACHO.

Sabiedrības vērtējumam tiek nodots MESA/GACHO pirmais mūzikas videoklips dziesmai Prāta rēbuss.

"Dziesma Prāta rēbuss ir sava veida neuzspiests novērojums un savas pārdomas. Katrs to var iztulkot citādi, piekrist vai nepiekrist, jo dziesmā pamatā tiek runāts par absurdām lietām un notikumiem kas varbūt daudziem nav pieņemami," par dziesmu stāsta Gatis Irbe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!