Foto: AFP/Scanpix

Dienvidkorejiešu repera PSY izpildītā dziesma Gangnam Style sasniegusi jaunu rekordu – tā kļuvusi par pirmo video vietnē YouTube, kura skatījumu skaits pārsniedzis vienu miljardu.

Kopš 15. jūlija, kad Gangnam Style video ievietots YouTube, tas skatīts nepilnu vienu miljardu un 12 miljonus reižu

"Beidzot sasniegts #Miljarda stils!!!" mikroblogošanas vietnē Twitter priecājās dienvidkorejiešu mūziķis, kurš īpaši pateicās savam menedžerim Skūteram Braunam, rakstot, ka "mans paveiktais saņēma 100 miljonus skatījumu, un tu paveici, lai noskatītos pārējie 900 miljoni!!! Brālis, kuram ir cita māte!!!".

Brauna menedžmenta kompānijas paspārnē ir arī kanādiešu dziedātājs Džastins Bībers, kura dziesmas Baby videoversiju Gangnam Style pagājušajā mēnesī apsteidza kā visu laiku skatītākais video YouTube.

Dziesmas panākumi plašākai pasaulei pirms tam nezināmajam Dienvidkorejas reperim ir nesuši arī milzu ienākumus, padarot viņu par miljonāru.

Video ir iedvesmojis tūkstošiem cilvēku atdarināt tajā redzamās kustības un veidot neskaitāmas zibakcijas, tostarp Parīzē, Romā un Milānā. Dziesmas video redzamās kustības atdarinājuši gan britu karavīri Afganistānā, gan Filipīnu cietuma ieslodzītie.

Dziedātājs, kura īstais vārds ir Paks Česans, saņēmis augstus apbalvojumus dzimtenē, kā arī Ņujorkā uzstājies kopā ar par popmūzikas karalieni dēvēto dziedātāju Madonnu un piedalījies ikgadējā koncertā "Ziemassvētki Vašingtonā", kuru apmeklēja arī ASV prezidents Baraks Obama ar ģimeni.

PSY nesen solīja, ka gatavo jaunu dziesmu, kuras teksts būs divu valodu - korejiešu un angļu - sajaukums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!