Visai pretrunīgu reakciju izraisījis video sižets, kurā redzams, kā cilvēks, kurš cieš no Pārkinsona slimības, kratās līdzīgi kā jaunieši, kuri aizrāvušies ar šī gada nopietnāko slimību – interneta mēmu Harlem Shake.

Video, kas nosaukts par "Pasaulē sliktāko kratīšanos", galvenais varonis ir Eriks Rooss - Nīderlandes Pārkinsona biedrības priekšsēdētājs, kurš arī pats cieš no šīs slimības.

Kā zināms, Harlem Shake radīja mazgadīgu puisēnu bariņš no Austrālijas. Parasti tas izpaužas sekojoši: viens cilvēks 15 sekundes ar kaut ko nodarbojas, bet pārējie viņu ignorē. Kad mūzikā sāk skanēt basi, pārējie telpā esošie sāk plosīties kā slimnieki.

Savukārt šajā versijā, pēc 15 sekundēm sākot skanēt basiem, Roosa kungs nokrīt zemē, bet pārējie divi cilvēki no biroja steidz viņam palīgā.

Klipu filmējusi pasaulslavenā reklāmas aģentūra Saatchi & Saatchi, un tas beidzas ar vārdiem: "Kratīšanās... Dažiem izprieca... Citiem - ikdienas ciešanas."

Aģentūra atzīst, ka klips speciāli ir iecerēts provokatīvs. "Šī video mērķis ir šokēt skatītāju, jo daudzi cilvēki neapzinās, kāda ir Pārkinsona slimnieku ikdiena," teikts Nīderlandes Pārkinsona biedrības mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!