Foto: LETA

Josifa Kobzona (attēlā) koncerts Baltic Beach Hotel 23. jūlijā, iespējams, tiks atcelts, pastāstīja koncertaģentūras Makroconcert sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Keiša.

Viņa norādīja, ka koncertaģentūra pārbaudīs informāciju - vai Kobzonam tiešām ir aizliegts iebraukt Latvijā. "Ja attiecīgās sankcijas būs spēkā, koncertu atcelsim," norādīja Keiša. Viņa paskaidroja, ka nauda par iegādātajām biļetēm tiks atgriezta.

Jau ziņots, ka ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs liedzis Latvijā ieceļot trīs plaši pazīstamiem Krievijas dziedātājiem - Oļegam Gazmanovam, Josifam Kobzonam un Allai Perfilovai, kura pazīstama ar skatuves vārdu Valērija.

Interesanti, ka Kobzons Latvijas "melnajā sarakstā" nonācis jau otro reizi - 2003.gadā ar toreizējā iekšlietu ministra Māra Gulbja rīkojumu dziedātājs tika iekļauts Latvijai nevēlamo personu sarakstā uz nenoteiktu laiku, jo valsts iestādēm bija pamats uzskatīt, ka viņš "rada draudus valsts drošībai un sabiedriskajai kārtībai".

Tomēr 2004. gada jūnijā, pretēji Satversmes aizsardzības biroja rekomendācijām, toreizējais iekšlietu ministrs Ēriks Jēkabsons izdeva rīkojumu izslēgt Kobzonu no "melnā saraksta".

Iekšlietu ministrijas parlamentārais sekretārs Dainis Turlais vēlāk apgalvoja, ka Kobzona ielaišana Latvijā neesot bijis politisks lēmums un Jēkabsons lēmumu pieņēmis savu tiesību ietvaros. Tā kā Kobzona vārds neesot Interpola meklēto personu sarakstos, tad viņa iebraukšanai Latvijā neesot likti šķēršļi.

Dziedātāju Kobzonu savā teritorijā atteikušās ielaist arī ASV, Kanāda, Austrālija un vairākas Eiropas valstis.

Ieceļošanas aizlieguma jeb tā dēvētajā melnajā sarakstā visi trīs iekļauti uz nenoteiktu laiku.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!