Foto: DELFI

Otrdien, 22. jūlijā, Jūrmalā ar vērienīgu konkursu tiks atklāts jauno izpildītāju konkurss Jaunais vilnis 2014, un kūrortpilsētā jau pirmdien jūtama rosība un pirmssvētku noskaņa.

Kā jau tas ierasts, lielo pasākumu laikā īpaši sarosījušies dažādu suvenīru, gardumu, svaigu ogu un citu vasarīgu našķu tirgotāji, bet iegādājamo labumu cenas vairumā gadījumu iespējams uzzināt tikai pēc apjautāšanās - cenu zīmes pie precēm nav.

Ogu cenas ir krietni vien augstākas nekā, piemēram, Rīgas tirgos - 250 ml glāzīte ar avenēm maksā piecus līdz sešus eiro, bet aptuveni tikpat liela melleņu trauciņa cena svārstās ap četriem eiro.

Jau vēstīts, ka šogad īsi pirms festivāla sākuma tapa zināms, ka trīs no pastāvīgajiem Jaunā viļņa viesiem - Josifs Kobzons, Valērija un Oļegs Gazmanovs - iekļauti "melnajā sarakstā" un viņiem liegta iebraukšana Latvijā.

Pasākuma organizatori iespējamās izmaiņas Jaunā viļņa programmā pagaidām nav komentējuši un nav zināms, vai Valērijas un Kobzons, kuru vārdi ir blakus citiem populāriem izpildītājiem festivāla atklāšanas koncertā, patiesi šogad nekāps uz Dzintaru koncertzāles skatuves.

Šogad festivālā nolēmusi atgriezties kādreizējā Jaunā viļņa mūza Alla Pugačova, un 25. jūlijā Dzintaru koncertzālē Jaunā viļņa ietvaros par godu skatuves mākslinieces 65 gadu jubilejai norisināsies viņas autorvakars.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!