Foto: DELFI

Sestdienas, 26. jūlija, vakarā Dzintaru koncertzālē noslēdzās jauno izpildītāju konkursa Jaunais vilnis 2014 muzikālā sacensība, un žūrijas vērtējumā par uzvarētāju kļuva Gruzijas pārstāve Nuca Buzaladze (attēlā).

Nuca līderes pozīcijās izvirzījās jau pēc pirmās dienas un pirmo vietu saglabāja arī pēc otrās konkursa dienas. Trešajā dienā viņa atkal saņēma maksimālo punktu skaitu un kopā konkursā ieguva 228 punktus, kas meitenei ļāva triumfēt.

Otrajā vietā ar divu punktu starpību ierindojās pievilcīgā ukrainiete Viktorija Petrika, kura šogad atzīta par seksīgāko Jaunā viļņa dalībnieci, bet trešajā vietā ar 224 punktiem ierindojās viņa tautietis Vjačeslavs Ribikovs.

Lai gan Latvijas pārstāvis Stass Šurins trešajā dienā iemantoja lielākas žūrijas simpātijas, tas viņam neļāva kompensēt pirmo dienu rezultātus, un kopvērtējumā viņš ar 207 punktiem ieņem 11. vietu, aiz sevis atstājot Moldovas, Krievijas (grupa O'Генри), Itālijas, Kirgizstānas un Vācijas pārstāvjus.

Tiesa, ar konkursa rezultātu noskaidrošanu Jaunais vilnis 2014 vēl nav noslēdzies - svētdienas, 27. jūlija, vakarā Dzintaru koncertzālē risināsies festivāla izskaņas koncerts, kurā tiks apbalvoti labākie dalībnieki, kā arī uzstāsies Krievijas šovbiznesa zvaigznes.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!