Foto: DELFI

Ceturtdienas, 24. jūlija, vakarā Dzintaru koncertzālē izskanēja otrās festivāla Jaunais vilnis 2014 konkursa dienas koncerts, kurā 16 jaunie talanti izpildīja savas valsts hitus.

Šajā vakarā jaunajiem censoņiem bija dots uzdevums izpildīt savas valsts hitus, bet uz skatuves jaunieši kāpa kopā ar iepriekšējo gadu konkursantiem. Latvijas pārstāvis Stass Šurins šoreiz uzstājās ar pirmo kārtas numuru un kopā ar Timuru Rodrigezu izpildīja dziesmu Скользкие улицы.

Pēc pirmās dienas Stass ieņēma 11. vietu, un otrajā konkursa dienā viņam neveicās labāk - kopvērtējumā par abām dienām Stass ir saņēmis 134 punktus un balsojuma tabulā 16 dalībnieku konkurencē ieņem ceturto pozīciju no beigām.

Līdera pozīcijas saglabājusi Gruzijas pārstāve Nuca Buzaladze ar 151 punktu, bet absolūtas žūrijas un publikas simpātijas šajā vakarā iekaroja Ukrainas pārstāvji Vjačeslavs Ribikovs, kurš uzstājās kopā ar Džamalu, un Viktorija Petrika, kura uz skatuves kāpa kopā ar mazo māsu - viņi katrs saņēma maksimālo punktu skaitu.

Tāpat ceturtdienas vakara gaitā uzstājās Laima Vaikule, Valērijs Ļeontjevs, Boriss Moisejevs, grupa Блестящие un citi Krievijas mākslinieki, bet lielākais Jaunā viļņa notikums gaidāms piektdienas, 25. jūlija, vakarā, kad Dzintaru koncertzālē risināsies Allas Pugačovas radošais vakars.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!