Foto: DELFI

Otrdienas, 22. jūlija, vakarā ar Krievijas popmūzikas zvaigžņu koncertu tiks dots starts jauno izpildītāju konkursam Jaunais vilnis 2014, un dziedātāji jau laicīgi ieradušies Jūrmalā, lai iemēģinātu balsis.

Mēģinājumi Dzintaru koncertzālē sākās īsi pirms pusdienlaika, un tos, kā jau ierasts, uzraudzīja pasākuma galvenais režisors Aleksandrs Revzins, kurš dziedātājiem deva norādes gan par to, kā pareizāk dziedāt, gan kustēties.

Mēģinājumu sākumā uz skatuves kāpa Jaunā viļņa vadītāji - Ļera Kudrjavceva, Aleksandrs Reva, Sergejs Lazarevs un citi. Savulaik iemīļotā Jaunā viļņa koncertu vadītāja Ksenija Sobčaka arī šogad pasākumā neieradīsies, bet, kā otrdien notikušajā preses konferencē norādīja festivāla organizators Igors Krutojs, nākamgad Sobčaka atgriezīsies Jaunajā vilnī, lai kur arī tas notiktu.

Tāpat Dzintaru koncertzāles skatuves dēļus un apskaņošanas sistēmu otrdien izmēģināja dziedātājs Dominiks Džokers, ukraiņu izcelsmes skatuves mākslinieks Ivans Dorns, dziedātāja Ņuša un citi populāri Krievijas dziedātāji.

Atklāšanas koncertā bija jāpiedalās arī Valērijai, Josifam Kobzonam un Oļegam Gazmanovam, bet, kā jau vēstīts, dienu pirms Jaunā viļņa sākumā Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs šo trijotni iekļāva "melnajā sarakstā", kas dziedātājiem liedz iebraukt Latvijā.  

Otrdien Jūrmalā ieradās arī bijusī Jaunā viļņa mūza Alla Pugačova un viņas laulātais draugs Maksims Galkins, un jau 25. jūlija vakarā Dzintaru koncertzālē notiks viņas radošais vakars, kas tiek uzskatīts par vienu no gaidītākajiem šī gada Jaunā viļņa notikumiem.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!