Foto: DELFI

Aizvadītajā nedēļas nogalē Tallinā noslēdzās Igaunijas "Eirovīzijas" dziesmu konkursa nacionālā atlase, kurā uzvaras laurus plūca duets Koits Tome un Laura ar dziesmu "Verona". Pēc fināla kaimiņvalstī gan uzvirmojis satraukums, ka uz Kijevu nolemts sūtīt nepareizo dziesmu.

Jau ziņots, ka Igaunijas konkursa "Eesti Laul" ("Igaunijas dziesma") finālā "Saku" arēnā uz skatuves kāpa desmit izpildītāji, no kuriem trīs iekļuva superfinālā. Starp viņiem bija arī dziedātāja Kerli (attēlā) ar dziesmu "Spirit Animal".

Tiesa, meitenei, kura aptuveni desmit gadu ilgās muzikālās karjeras laikā iemantojusi arī starptautisku atpazīstamību, šoreiz neizdevās iekarot pietiekamas skatītāju simpātijas – ar pamatīgu balsu pārsvaru uzvaras laurus plūca dziesmas "Verona" izpildītāji.

Kamēr Latvijas "Eirovīzijas" nacionālās atlases organizatori nolēmuši šogad balsu skaitu neatklāt, igauņi publiskojuši superfināla datus, kas liecina, ka par uzvarētājdziesmu izšķirošajā cīņā saņemtas 44 818 balsis.

Kerli ierindojusies otrajā vietā ar 23 901 balsīm, bet, neraugoties uz brango starpību, sociālajos tīklos uzvirmojis pamatīgs satraukums par to, ka Kerli netika pie iespējas pārstāvēt valsti lielajā konkursā, un cilvēki pat ir gatavi uzsākt parakstu vākšanu, lai mainītu nacionālās atlases rezultātu.

Apbēdināti ir ne tikai igauņi, bet arī citu valstu "Eirovīzijas" fani, un izskanējis viedoklis, ka Igaunija neatpazīst labu "eirodziesmu" pat tad, kad tā atrodas viņu degungalā.

Ogles neapmierinātības ugunskuram piesviedis arī tas, ka fināla cīņā žūrijas komisija, kurā darbojās arī "Eirovīzijas" 2015. gada uzvarētājs, zviedrs Manss Zelmerlēvs, Kerli novērtējuši atzinīgi. Viņai žūrija bija piešķīrusi maksimālos 100 punktus, kamēr dziesmas "Verona" izpildītāji varēja lepoties tikai ar 60 punktiem. Diemžēl žūrijas viedoklis superfināla cīņā vairs netika ņemts vērā, un "Eirovīzijā" 11. maijā Igauniju pārstāvēs romantiskais duets ar dziesmu "Verona".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!