Foto: DELFI

Dzintaros notiekošais festivāls "Laima Vaikule Jūrmala Rendez-Vous" sajūsminājis arī miljonāru Jūliju Krūmiņu (attēlā centrā), kurš uzskata – šādi pasākumi jārīko biežāk, turklāt jābeidz muļķoties un jālaiž Latvijā iekšā arī tie krievu mākslinieki, kuri iekļauti "melnajā" sarakstā.

"Laima ir enerģiska vecene – cepuri nost! Mums vajag aplaudēt viņai par uzņēmību, rīkojot šo festivālu," sarunā ar "Delfi Izklaidi" jūsmo Krūmiņš.

Viņš, baudot zvaigžņu pulcēšanos Jūrmalā, sapratis, ka Latvijā netrūkst izcilu muzikālu talantu, kas tur līdzi visiem krievu grandiem.

"Skatos uz Intaru Busuli un priecājos. Kā viņam skan, un kā viņš Krievijā šovā nodeva! Mums ir ļoti talantīgi cilvēki, tāpēc šādi koncerti būtu jārīko biežāk.

Iesaku Uzvaras pieminekli pārvest uz Salaspili – lai visi pieminētāji piemin tur. Tā vietā vajag uztaisīt kārtīgu koncertzāli," uzskata miljonārs un mūzikas draugs. Viņš uzsver, ka laiks attīstīt mākslu un beigt bāzt to vienā katlā ar politiku.

"Ja valsts ir bagāta, tad var sākt domāt, ko laist iekšā uzstāties, ko ne. Bet, ja jādomā, kur ņemt naudu skolotāju algām, tad nevar rīkoties kā bagāta valsts. Ja es uz "Jaunā viļņa" nopelnīju simts tūkstošus, bez "Jaunā viļņa" es nopelnu astoņdesmit tūkstošu – nu "šausmīga" man skāde.

Man nav lielas starpības, bet valstij gan ir starpība. Valsts zaudē lielus ienākumus, aizliedzot iebraukt tam vai citam māksliniekam. Es uzskatu, ka visi mūziķi ir jālaiž iekšā Latvijā uzstāties.

Cik tāda Valērija, daudzbērnu māte, var kaitēt? Valsts, šādi izrīkojoties, zaudē ienākumus, un tas ir muļķīgi," par pirms diviem gadiem pieņemto lēmumu iekļaut "melnajā sarakstā" Josifu Kobzonu, Valēriju un Oļegu Gazmanovu, kas radīja pamatīgu rezonansi gan Latvijā, gan ārpus tās robežām, piktojas Krūmiņš.

Viņš uzskata, ka nav vairs vērts kaut ko salīdzināt ar "Jauno vilni" – laiks jaunām, pozitīvām vēsmām, ko jau iezīmē Vaikules festivāls.

""Vilnim" jau pēdējā laikā bija aizgājis šķērsām – ar konkursa rezultātiem bija problēmas. Nevajag salīdzināt, bet šādi koncerti ir jārīko biežāk," uzsver miljonārs.

Atgādinām, ka Jūrmalā notiekošais festivāls un vairāku Krievijas mūzikas zvaigžņu piedalīšanās šonedēļ bija pamatīgi saērcinājusi dzejnieku, dziesmu vārdu autoru Iļju Rezņiku, kurš Dzintaros sabraukušos krievu dziedātājus apvainoja nodevībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!