Foto: F64

Svētdienas, 21. februāra, vakarā dziesmu un izpildītāju konkursā Supernova žūrija un skatītāji izvēlēsies četrus muzikālās sacensības finālistus, kas turpinās cīņu par ceļazīmi uz Eirovīziju, un jau šobrīd izskan dažādas prognozes, kāds izskatīsies labāko četrinieks.

Kā liecina skatītāju balsojuma tabulas no abiem ceturtdaļfināliem, Justs vismaz pagaidām ir absolūts publikas mīlulis – viņš saņēmis 5180 balsis, un vienlīdz liels atbalstītāju skaits puisim ir gan sociālajos tīklos, gan telefonbalsojumā.

Lai gan izskan versija, ka finālā spēkiem mērosies Markus Riva un Justs, līdzšinējais skatītāju balsojums liecina – gana liels atbalstītāju pulks ir arī grupai Catalepsia, kas no visiem pusfinālā iekļuvušajiem izpildītājiem saņēmis otru lielāko balsu skaitu.

Lai gan Markus Riva no visiem Supernova dalībniekiem var lepoties ar lielāko sekotāju skaitu sociālajos tīklos, pirmā ceturtdaļfināla balsojums iezīmē visai bēdīgu ainu.

Ja Instagram tīklā Rivam seko vairāk nekā 124 tūkstoši, tad iespēju bez maksas nobalsot sociālajos tīklos izmantojusi tikai maza daļa no viņiem, kas liek apšaubīt optimistiskās prognozes, ka Riva noteikti būs starp finālistiem. Arī uz žūrijas atbalstu Markum nav lielu cerību, jo Guntars Račs publiski atzinis, ka viņš nav starp profesionālo vērtētāju favorītiem.

Ceturtajā vietā pirmo divu tiešraižu kopbalsojuma tabulā ierindojies duets MyRadiantU, bet jāatceras, ka arī pusfinālā skatītāji varēs izvēlēties tikai divus no finālistiem – otrus divus izvēlēsies žūrija, un nav zināms, vai viņi sekos ierastajai tradīcijai tālāk laist tos, kurus trešajā un ceturtajā vietā ierindojuši skatītāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!