Piektdien, 14. jūnijā, Arēnā Rīga uzstājās pēdējā gada spožākā popmūzikas sensācija un viena no pieprasītākajām mūziķēm – 26 gadus vecā amerikāniete Lana Del Reja, kura Latvijā viesojās pirmo reizi.

Noslēpumainā dziedātāja, īstajā vārdā Elizabete Vulridža Granta, apvieno blūza, soula, indī un džeza mūzikas skanējumus ar pašas sacerētiem dziesmu tekstiem, kas atspoguļo mūziķes apslēptākās emocijas un izjūtas.

Pēc Rīgas koncerta pārdomās ar Delfi lasītājiem dalās skandalozais modelis un modes blogeris Jaroslavs Barišņikovs.

"Lana del Reja 2011. gadā pievērsa sev visas pasaules uzmanību, pateicoties singlam Video Games. Viņa sevi pieteica kā alternatīvā popa mūzikas žanra izpildītāju. Dziesmu teksti, kas ir pārpildīti ar vieglprātīga dzīvesveida, narkotiku un ballīšu tematiku, spēj nohipnotizēt katru, kas tos ir dzirdējis Lanas brīnumainās balss izpildījumā.

Intīmā atmosfēra, kura bija milzīgajā arēnā, satuvināja fanus un atbalstītājus ar izpildītāju - uz skatuves viņa tika sagaidīta ar skaļām ovācijām. Līdz absurdam skaista Lana kā izkāpusi no Deivida Linča filmas parādījās garajā, baltajā kleitā, ar diskrētu smaidu uz lūpām, un uzreiz ķērās pie klausītāju priecēšanas.

Maģiskā, dzīvā balss, maigās kustības un šarms fanus ieveda īstā transā. Izpildot pirmo dziesmu, viņa pilnīgi atvērti un bez bailēm nokāpa no skatuves pie saviem faniem. Paspiežot roku katram, kas to sniedza, un apskaujot klausītājus, viņa parādīja savu pietuvinātību "parastajiem" ļaudīm.

Stundu ilgais koncerts aizritēja nemanot. Labākās dziesmas no albuma Born to Die atskanēja dzīvajā izpildījumā, turklāt, bez bekvokāla palīdzības. Stīgu kvartets, klavieres un bungas vairākas reizes dzirdētās dziesmas padarīja  vēl īpašākas.

Par modes ikonu dēvēta Lana pat ne mazdrusciņ nav klasiskā modeles ķermeņa īpašniece. Gluži pretēji - viņa ir neliela auguma. Platā kaulu uzbūve lika atcerēties sen aizmirstu sievišķības etalonu.

Perfekti simetriska seja, lielas lūpas un biezas skropstas viennozīmīgi ļauj viņu pieskaitīt pie seksīgākām sievietēm pasaulē. Protams, viņa apstiprina lelles skaistuma stereotipu, kurš šajā gadījumā ir dramatiski īsts un pietuvināts realitātei.

Lai cik izskatīga Lana nebūtu, viņas nevīžīgās deju kustības un saliektā stāja liek atcerēties par meiteni, kura viņa bija pirms plastiskajām operācijām un slavas. Lana bija gluži tāda pati kā viena no tām meitenēm, kas koncerta laikā stāvēja pāris metru attālumā no dziedātājas, asarām acīs.

Del Rejai ļoti iepatikās Latvijas publika, kas dungoja līdzi katrai mūziķes dziesmai. Lana bija ļoti pateicīga par tik siltu uzņemšanu un atbalstu, kā arī piebilda, ka viņas labākā draudzene nāk no Latvijas un ka Rīga ir skaistākā pilsēta, kuru jebkad redzējusi.

Šādi vārdi lika padomāt par to, ka kādu dienu, iespējams, Lana del Reja bez miesassargu uzraudzības pastaigāsies pa Rīgas ielām vai pat iemūžinās mūsu pilsētu kādā videoklipā.Viennozīmīgi, atmiņas par Lanas del Rejas koncertu vēl ilgi sildīs cilvēku sirdis. Un tomēr - "mēs esam dzimuši, lai mirtu"."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!