Foto: Kadrs no video

Pēc ilgas vilcināšanās savu "Eirovīzijas" pārstāvi beidzot nosaukusi arī Krievija – viņi uz starptautisko dziesmu konkursu sūtīs Jūliju Samoilovu ar dziesmu "Flame Is Burning".

Krievijas pārstāvi "Eirovīzijā" svētdienas vakarā paziņojis "Pirmais kanāls", pieliekot punktu runām, ka Krievija šogad varētu ignorēt Kijevā notiekošo konkursu.

Jaunā sieviete ratiņkrēslā, kurai, kā vēsta Krievijas mediji, ir pirmās grupas invaliditāte, atpazīstamību iemantoja 2013. gadā, kad viņa piedalījās šovā "Фактор А".

Kā vēsta "Eirovīzijas" fanu lapa "Wiwibloggs.com", Jūlija kļūs par otro pārstāvi konkursa vēsturē, kura muzikālajā sacensībā startējusi ratiņkrēslā.

Atgādinām, ka īsi pirms "Eirovīzijas" pārstāvju atklāšanas pēdējā termiņa – 13. marta – ar jaunu sparu uzvirmoja runas, ka šogad Krievija, iespējams, boikotēs starptautisko konkursu – uz to aicināja gan zināmi skatuves mākslinieki, gan daži politiķi.

Kā iemesli boikotam tika minēts gan pērnā gada konkurss, kurā, pēc dažu domām, Krievijas pārstāvim Sergejam Lazarevam tika nozagta uzvara, gan Krievijas un Ukrainas attiecības.

Komentējot šo traci, Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs aģentūrai "Interfax" bija norādījis, ka, "ņemot vērā konkursa norises vietu, ir iespējamas problēmas ar drošību un nedraudzīgu attieksmi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!