Beidzot pielikts punkts minējumiem par Krievijas "Eirovīzijas" pārstāves Jūlijas Samoilovas (attēlā) likteni – Ukrainas Drošības dienests paziņojis, ka viņai liegta iebraukšana Ukrainā, kur maijā notiks starptautiskais dziesmu konkurss.

"Ukrainas Drošības dienests ir aizliedzis Krievijas Federācijas pilsonei Jūlijai Samoilovai trīs gadus iebraukt valstī," teikts Drošības dienesta pārstāves Jeļenas Hitļanskas feisbuka lapā trešdien, 22. martā.

Jau vēstīts, ka drīz vien pēc Krievijas "Eirovīzijas" pārstāvja nosaukšanas tapa zināms – 2015. gadā Jūlija ar reisu no Maskavas ieradusies anektētajā Krimā, lai uzstātos Kerčā.

Tā kā saskaņā ar Ukrainas likumdošanu Krimā drīkst iebraukt tikai no Ukrainas teritorijas, radās bažas, ka Ukraina par likuma pārkāpšanu varētu aizliegt Jūlijai iebraukšanu valstī.

Diskusijas par to bija karstas, un jau pirmdien, 20. martā, tapa neoficiāli zināms, ka Ukrainas Drošības dienests ir sagatavojis dokumentus par iebraukšanas aizliegumu.

Situāciju pirms galīgā lēmuma izskanēšanas bija komentējis arī Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, norādot, ka Kremlis cer – "Krievijas izpildītāja varēs pārstāvēt mūsu valsti šajā starptautiskajā konkursā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!