Foto: RIA Novosti/Scanpix

Leģendārās krievu rokgrupas Коррозия металла dziesmu Нигер Tomskas apgabala tiesa atzinusi par ekstrēmistisku materiālu, liecina informācija Krievijas Federācijas ģenerālprokuratūras mājaslapā.

"Konstatēts, ka šīs dziesmas tekstā ir tieši aicinājumi uz fizisku vardarbību pret negroīdu rasi, kā arī izteikumi, kas rosina naidu un neiecietību pret personām, kam nav eiropeiska izcelsme," teikts prokuratūras paziņojumā.

Saskaņā ar prokurora teikto šīs kompozīcijas atskaņošana un izplatīšana (tostarp internetā) ir pretrunā ar Krievijas konstitūcijas prasībām, tāpēc dziesma ir iekļauta Krievijas Tieslietu ministrijas ekstrēmistisko materiālu sarakstā.

Dziesmā Нигер, kuras ieraksts šobrīd brīvi pieejams neskaitāmos interneta resursos, grupas mūziķi dzied par "trim skinhediem no pagraba", kuri uzbrukuši Zanzibārā dzimušam vīrietim un draud viņam ar izrēķināšanos.

Šī nav pirmā reizi, kad Коррозия металла dziesmas tiek iekļautas Tieslietu ministrijas sarakstā - 2013. gadā par pārāk ekstrēmu oficiāli tika atzīta arī dziesma Бей чертей.

Grupa Коррозия металла dibināta 1982. gadā Maskavā, un tās līderis, kā arī vienīgais mūziķis, kurš grupas sastāvā ir visu tās pastāvēšanas laiku, ir basģitārists Sergejs Troickis (attēlā), saukts par "Pauku", kuram ir liegta iebraukšana Latvijā.

Šogad līdzīgs liktenis piemeklējis arī krievu rokgrupas SkinHead Generation dziesmu Zig Heil, kas analoģiskā manierē aicina uz vardarbību pret nēģeriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!