Foto: DELFI

Maijā Kopenhāgenā norisināsies starptautiskais Eirovīzijas dziesmu konkurss, un, kā jau ierasts, tuvojoties lielajam pasākumam, pie darba ķērušies arī bukmeikeri, kuri piedāvā savas prognozes par dalībnieku izredzēm.

Šonedēļ savas prognozes publiskojuši bukmeikeru kantora William Hill pārstāvji - viņi par Eirovīzijas 2014 potenciālo uzvarētāju atzinuši Armēnijas pārstāvi Aramu Sarkisjanu jeb Aram mp3, kurš uzstāsies ar dziesmu Not Alone.

Tāpat starp favorītiem minēti Norvēģijas un Šveices pārstāvji, kuru panākumus konkursā prognozē ar koeficientu 6,5, Ungārija (koeficients 11), Azerbaidžāna un Beļģija (13), Dānija un Lielbritānija (15).

Igaunijas izredzes sasniegt labus rezultātus Eirovīzijas konkursā tiek vērtētas ar koeficientu 67, bet abām pārējām Baltijas valstīm izredzes iekļūt finālā ir ļoti niecīgas - Latvija un Lietuva ir starp tām 12 valstīm, kuru izredzes tiek vērtētas ar zemāko koeficientu - 101.

Jau vēstīts, ka šogad Eirovīzijas konkursā piedalīsies 37 valstis. Kā ierasts, "lielā piecinieka" valstu un rīkotājvalsts pārstāvji finālā iekļūst automātiski, bet no abiem pusfināliem, kuros startē 16 un 15 izpildītāji, no katra tālāk tiks desmit izpildītāji.

Tas nozīmē, ka Latvijas pārstāvju - grupas Aarzemnieki - izredzes iekļūt starp 26 finālistiem, pēc bukmeikeru prognozēm, ir ļoti niecīgas. Tiesa, viņiem var paveikties, un no 12 potenciālajiem pusfinālu neveiksminiekiem tieši Cake to Bake būs tā vienīgā dziesma, kurai izdosies "apgāzt" bukmeikeru negatīvo koeficientu un beidzot pārraut Latvijas neveiksmju ķēdi.

Protams, par bukmeikeru prognozēm var smīkņāt un neņemt tās pārāk nopietni, tomēr iepriekšējo gadu piemēri liecina, ka tās mēdz būt gana precīzas - pērn ārvalstu bukmeikeri no William Hill precīzi paredzēja Dānijas pārstāves Emelijas de Forestas uzvaru, bet vietējie eksperti apšaubīja grupas PeR izredzes iekļūt finālā, kas tā arī nenotika.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!