Foto: LETA

Koncertzāles Rīga atklāšana bija viena no retajām iespējām atkal redzēt uz skatuves leģendāro pašmāju estrādes dziedātāju Margaritu Vilcāni (attēlā). Lai gan piedāvājumu muzicēt viņai netrūkstot, Vilcāne savu skatuves karjeru ir beigusi, jo nevēlas būt daļa no Latvijas šovbiznesa.

"Lai gan uzstāties mani aicina daudz, es vairs nepiekrītu koncertiem. Esmu pielikusi punktu muzikālajai karjerai, bet ne jau spēka un enerģijas trūkuma dēļ - tā visa man vēl ir pārpārēm.

Es vienkārši vairs neredzu savu vietu Latvijas šovbiznesā. Tas, kas šodien tiek piedāvāts Latvijas mūzikā, ir absolūti neinteresants un nožēlojams. Es tajā visā vairs negribu piedalīties," sarunā ar DELFI Izklaidi skarba savā vērtējumā ir estrādes leģenda.

Māksliniece atklāj, ka koncertzāles Rīga atklāšanā piedalījusies, jo ar šo vietu viņai saistās nostalģiskas atmiņas.

Vilcāne joprojām cenšas sekot muzikālajām norisēm Latvijā, taču viņai sāpīgi redzēt to, kā šovbiznesa kritēriji mūsdienās mainījušies, vismaz salīdzinājumā ar to, kādi tie bijuši viņas ziedu laikos.

Starp jaunajiem pašmāju estrādes mūziķiem viņa diemžēl nav pamanījusi nevienu talantu, kuru būtu vērts izcelt. ''Jauno mūziķu galvenā problēma ir tāda, ka viņi redz sevi mūzikā, nevis dzird mūziku sevī. Tas man nav pieņemami.

Es esmu nenormāli vīlusies Latvijas šovbiznesā. Tas, kas tur notiek, ir nožēlojami. Tāpēc pati esmu no turienes izstājusies. Labāk dzīvoju ar apziņu, ka mani joprojām grib dzirdēt un atceras ar labu vārdu, nevis piedalos tajā visā,'' uzskata Vilcāne.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!