Foto: DELFI

Pēc lieliskā snieguma konkursā Supernova 2015 mūziķis Markus Riva (attēlā) dodas tūrē uz Maskavu, lai iepriecinātu arī krievvalodīgos fanus. Mūziķis sola – viņa hits izies vēl plašākos apvāršņos, nekā tas būtu izdevies, uzvarot Supernova konkursā.

"Nupat esmu izdevis Take Me Down krieviskā versijā, kas ir mans pirmais singls šajā valodā, un cenšos virzīties uz krievvalodīgu teritoriju apgūšanu. Mans sapnis ir piepildījies - šo video jau rāda Krievijā, Ukrainā, Kazahstānā un Muz-TV.

Marta sākumā došos uz Maskavu promo tūrē, lai iepazīstinātu ar dziesmu, pēc tam mani aicina arī uz Baltkrieviju, Kazahstānu un Ukrainu," sarunā ar DELFI Izklaide lielos plānus ārzemēs atklāj Riva.

Taču Latvijas faniem nav pamata satraukumam - mūziķis sola nepamest dzimteni. Paralēli krievvalodīgo teritoriju iekarošanai viņš turpinās intensīvu darbu tepat. "Varu droši apgalvot, ka uz Krieviju nepārvākšos. Pamatā uzturēšos Latvijā, jo visas šīs valstis - tas ir tikai divu stundu pārlidojums.

Uz vasaru esmu iecerējis garākus koncertus arī Latvijā. Skaidrs, ka šis gads būs ļoti intensīvs, būs daudz mūzikas no manas puses," sola talantīgais mākslinieks.

Rivu priecē fakts, ka pēdējo mēnešu laikā - pēc fantastiskā starta Meladzes šovā un Supernova 2015 viņam izdevies pamatīgi mainīt tautiešu attieksmi pret sevi, liekot Latvijai sevi beidzot uztvert kā vienu no pašmāju profesionāļiem.

"Man nekad nav bijis tāds mērķis - pierādīt, kādam, ka kaut ko varu. Vienmēr esmu koncentrējies uz savu uzstāšanos, un, ja tas uzrunā arī citus cilvēkus, tas ir ļoti svētīgi. Arī Supernova neuztvēru kā konkursu, kurā man kaut kas jāpierāda.

Par rezultātu nedomāju, lai nav tā, ka saceros, un beigās ir sāpīgi. Ne sekundi man nebija tādas domas - iet un sagraut visus. Ikviena balss, kas nodota par manu dziesmu, man sagādāja patiešām lielu prieku.

Un varu teikt, ka, neuzvarot Supernova, mana dziesma nenomira - tā piedzima no jauna. Esmu drošs, ka tagad tā izies vēl plašākos apvāršņos, nekā tas būtu izdevies, uzvarot Eirovīzijā," iedvesmas pilns ir Riva.

Mūziķim ir savs menedžments Kijevā un lieli mērķi, tāpēc Supernova žūrijas locekļa Guntara Rača padoms labāk izvēlēties modeļa karjeru netiks pieņemts par vispārējo patiesību. "Neesmu uz skatuves pirmo dienu, un šis izteikums mani neaizskāra un neizsita no iesāktā ceļa.

Protams, ja varu iepriecināt cilvēkus arī ar savām fotogrāfijām, kāpēc gan to nedarīt, taču mūzika man ir pirmajā vietā. Un Račs nav mana lielākā autoritāte mūzikā. Man daudz svarīgāks ir Konstantīna Meladzes un Raimonda Paula pozitīvais vērtējums," par īsto mūzikas grandu atzinību priecīgs Riva.

Un tieši tāpēc viņš ir iedvesmas pilns turpināt savu uzvaras gājienu kā Latvijā, tā ārzemēs. "Šogad būs daudz, daudz mūzikas. Būs dziesma arī latviešu valodā, kaut kas krieviski, kaut kas angliski.

Neaizmirsīšu ne savu krievu publiku, ne to, no kurienes esmu nācis, ne to, ka daļai manu klausītāju patīk angliskās dziesmas," visus klausītājus atcerēties sola Riva.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!