Foto: Publicitātes foto

Svētdienas, 14. februāra, vakarā dziesmu un izpildītāju konkursa Supernova otrajā tiešraidē par skatītāju un žūrijas simpātijām cīnīsies arī Markus Riva ar dziesmu I Can – ļoti personīgu stāstu, kas, iespējams, izpildītājam ļaus pietuvoties sapnim par Latvijas pārstāvēšanu Eirovīzijas konkursā.

"Dziesma ir autobiogrāfiska un ļoti personiska. Es varu – mēs varam daudz ko izdarīt, sasniegt, pārvarēt grūtības. Galvenais ir pašam sev noticēt.

To sarakstīju oktobrī, kad dzīve sagrozījās ne tik pozitīvi, kā ierasts. Pie lielā darba apjoma radās apstākļi, kas lika nedaudz piebremzēt un paraudzīties uz lietām mazliet citādāk.

Mēs nekad nezinām, kad ieraudzīsim savus tuvos cilvēkus pēdējo reizi. Šī dziesma no manis ir cīņa ar apstākļiem un grūtībām, lai tikai mēs vēlreiz ieraudzītu viens otru. Dziesmai ir motivējošs vēstījums, bet to var attiecināt uz dažādām situācijām," par savu skaņdarbu DELFI Izklaidei stāsta Markus.

Lielus pārsteigumus Supernova šovam mūziķis ir savu komandu negatavo – viņi vismaz sākumā vēlas izcelt tieši kompozīciju, jo tic, ka Eirovīzija savos pamatos ir dziesmu konkurss.

Ar prognozēm pērnā viens no pērnā gada muzikālās sacensības favorītiem neaizraujas.

"Es atsakos jebko prognozēt. Pagājušajā gadā man pat sapņos nerādījās nostartēt ar labiem panākumiem. Prieks bija par otro vietu, prieks bija par Aminatas uzvaru. Bet katrs konkurss ir jauna pieredze, tāpēc gulēt uz lauriem negrasos un esmu gatavs jauniem izaicinājumiem," skaidro dziedātājs.

"Gada laikā manā karjerā ir notikušas lielas pārmaiņas. Neesmu sēdējis mājās un neko nedarījis. Gads ir bijis aktīvs, un esmu gandarīts par padarīto. Aizvadītā gada laikā man ir izdevies koncertēt Latvijā un ārpus mūsu robežām tik daudz, cik visas manas karjeras laikā kopā.

Manus videoklipus aktīvi rotēja lielākie Ukrainas, Krievijas mūzikas kanāli, ieguvu arī vienu mūzikas apbalvojumu, izdevu ceturto studijas albumu. Bet caur savu darbu turpinu pilnveidoties, regulāri strādāju ar vokālo pedagogu, rakstu dziesmas. Panākumi nedod iespēju atslābt, tie motivē darīt un sasniegt vēl vairāk," apņēmības pilns ir Markus.

Pirms starta Supernovā izpildītāja tempu gan nedaudz bija piebremzējusi slimība, tomēr Markus ir entuziasma un enerģijas pilns. Ja izdosies tikt līdz Eirovīzijai, viņš ir pārliecināts – cienīgi startam starptautiskajā sacensībā palīdzēs sagatavoties arī viņa menedžments no Kijevas, ar ko latviešu dziedātājs sadarbojas jau vairākus gadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!