Foto: DELFI

Šogad jauno izpildītāju konkursā Jaunais vilnis Latviju pārstāvēja Stass Šurins (attēlā) – tiesa, pārlieku labi viņam neveicās, un 16 dalībnieku konkurencē kopvērtējumā puisis ierindojās tikai 11. vietā.

Skaidrojot savu pozīciju kopvērtējumā, Šurins atzīst, ka saskāries ar to pašu problēmu, ko piedzīvojuši daudzi iepriekšējo gadu konkursanti - organizatori ar Jaunā viļņa režisoru Aleksandru Revzinu priekšgalā neilgi pirms pasākuma likuši nomainīt repertuāru, jo paša Stasa dziesmu izvēli nav atzinuši par pietiekami labu un piemērotu.

Pirmajā konkursa dienā Stass uz skatuves kāpa ar grupas Muse dziesmu Starlight, otrajā konkursa dienā viņš kopā ar Timuru Rodrigezu izpildīja kompozīciju Скользкие улицы, bet noslēguma dienā viņam bija ļauts dziedāt savu dziesmu Пока ты со мной.

"Manu materiālu nomainīja, iedeva citas dziesmas un aizsūtīja ar tām cīnīties. To, ar ko tas beidzās, domāju, visi redzēja," portālam DELFI atzīst Šurins, kurš gan uzsver, ka nevēlas taisnoties, bet vienkārši pastāstīt, kas īsti noticis konkursā.

"Visu, ko es varēju izdarīt ar šo materiālu, kuram vairs nebija atlikusi pat sākotnējā oriģinālā forma, izdarīju. Es visus pirms tam brīdināju, ka šīs ir man svešas un neatbilstošas kompozīcijas.

Ja ar dziesmu, kuru izpildījām kopā ar Timuru, mēs vēl kaut kā tikām galā, neraugoties uz skaņu uz skatuves, jeb, pareizāk sakot, tās trūkumu dziesmas sākumā, tad pirmā diena mani neticami sarūgtināja, īpaši televīzijas versijā," sūkstās Šurins.

"Konkursam Jaunais vilnis ir sava, stingri formulēta, izpratne par to, kas ir mūzika, ir savs noteikts formāts, savi noteikumi, pēc kuriem viss notiek, un tas ir normāli. Tiem, kuri ir piekrituši piedalīties festivālā, bez iebildumiem jāsamierinās ar šiem likumiem," sapratis Šurins.

Viņš arī pārliecinājies, ka konkursa laikā tiek kontrolēts pilnīgi viss, sākot, protams, no repertuāra un beidzot ar frizūrām, horeogrāfiju, tērpiem, skatuves iekārtojumu un daudzām citām niansēm - to Šurins skaidro ar faktu, ka Jaunais vilnis tiek rīkots un translēts ar Igora Krutoja vārdu, un šī iemesla dēļ visam ir jābūt ļoti augstā līmenī.

Gandarījumu Šurinam gan deva konkursa patroneses Allas Pugačovas atzinība - viņš un Lietuvas pārstāve Monika Linkīte katrs saņēma leģendārās Krievijas estrādes zvaignes prēmiju 20 tūkstošu eiro apmērā. Savu prēmiju Stass nolēmis ieguldīt albuma ierakstīšanā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!