Foto: DELFI

Ceturtdienas, 9. augusta, pēcpusdienā tirdzniecības centrā Spice atklāta komponista Zigmara Liepiņa 60 gadu jubilejai un koncertturnejai Atgriešanās veltīta izstāde, kā arī prezentēta dokumentālā filma Meistars.

Visiem komponista talanta cienītājiem izstādes atklāšanā bija iespēja tikties ar mākslinieku, kā arī baudīt viņa un dziedātāja Dona priekšnesumus. Cilvēki labprāt izmantoja iespēju aprunāties ar Liepiņu, palūgt viņa autogrāfu vai nofotografēties kopā ar latviešu mūzikas dižgaru.

Izstādē turpmāk ikvienam būs aplūkojamas fotogrāfijas no komponista privātā arhīva, kā arī videohronikas, fragmenti no koncertiem, teātra izrādēm un operām, kas apkopoti dokumentālajā filmā Meistars.

Filma Meistars tapusi gada garumā, tiekoties ar cilvēkiem, kuru likteņi krustojušies ar Zigmara Liepiņa dzīvi - komponista dzīvesbiedri Mirdzu Zīveri, dziedātājiem Imantu Vanzoviču, Donu, Viktoru Lapčenoku, kā arī nu jau 20 gadus Kazahstānā dzīvojošo kinofilmas Vajadzīga soliste režisoru Genādiju Zemelu.

Pasākums ieskandina komponista drīzumā gaidāmo koncertturneju Atgriešanās, kurā uz skatuves atkal redzēsim Mirdzu Zīveri, Imantu Vanzoviču, Igo, Aivaru Brīzi, Niku Matvejevu, Fredi, Ufo, Ievu Kerēvicu, Zani Dombrovsku, Gintu Krievkalni un Donu.

Ņemot vērā skatītāju lielo interesi par gaidāmajiem koncertiem un faktu, ka 23. augustā Dzintaru koncertzālē paredzētais koncerts ir pilnībā izpārdots, 24. augustā notiks papildkoncerts, uz kuru atlicis vairs pavisam nedaudz biļešu. Tāpat pēdējie desmiti biļešu ir pieejami uz koncertiem Liepājā, Valmierā un Krustpilī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!