Foto: Instagram.com/jsvok/

Pēc ilgas vilcināšanās Krievija beidzot nosaukusi savu pārstāvi šī gada "Eirovīzijas" dziesmu konkursā – uz Kijevu dosies 27 gadus vecā Jūlija Samoilova, kura jau kopš bērnības ir spiesta pārvietoties ratiņkrēslā.

Ārpus Krievijas Jūlijas vārds līdz šim nebija plaši zināms, bet tagad jaunajai sievietei, kura ir pirmās grupas invalīde, un viņas traģiskajam stāstam pievērsta ārvalstu mediju un "Eirovīzijas" fanu uzmanība.

Kā vēsta Krievijas mediji, bērnībā Uhtas pilsētā dzimusī Jūlija bijusi veselīgs bērns, bet pēc potēšanas pret bērnu trieku jeb poliomielītu sākušās veselības problēmas, viņa pamazām zaudējusi spēju staigāt un nonākusi ratiņkrēslā.

Savā mājaslapā publicētajā dzīvesstāstā Jūlija atklāj, ka, lai gan diagnoze nav bijusi skaidra, ārstu prognozes bijušas pesimistiskas – bērnam solīti maksimums trīs dzīves gadi, tad pieci.

"Ārstēja mani, ārstēja, un es burtiski kusu acu priekšā – kļuva arvien sliktāk, bet ārsti, protams, teica, ka tas ir slimības dēļ. Pēc tam mamma atteicās no visa veida ārstēšanas, un vairs nekļuva sliktāk," savu dzīvesstāstu atklājusi Jūlija.

Vecāki bērnu veduši gan pie slaveniem, gan mazzināmiem dziedniekiem, starp kuriem bijuši arī šarlatāni, bet arī to viņi beigās pārtraukuši darīt, un galu galā meitenes veselības stāvokļa stabilizēšanai izmantotas masāžas un manuālā terapija.

Krievijas mediju rīcībā esošā informācija liecina, ka 13 gadu vecumā Jūlijai diagnosticēta Verdinga – Hofmana spinālā amiotrofija, kas izraisa ķermeņa muskuļu atrofēšanos.

Dziedātāja nav slēpusi, ka viņai bērnībā bijis smags raksturs. Tāpat viņa cietusi no izsmiešanas, tomēr vecāki bērnu audzinājuši tā, ka viņa ar šīm situācijām pati spējusi tikt galā.

Veselības stāvokļa dēļ Jūlija beigusi tikai piecas klases un tālāko izglītību turpinājusi mājapmācībā. Vēlāk dziedātāja studējusi psiholoģiju, bet augstāko izglītību nav ieguvusi.

Ar dziedāšanu Jūlija aizrāvusies jau no bērnības, un ar atzīstamiem panākumiem viņa piedalījusies daudz dažādos konkursos. 2008. gadā viņa pat dibināja savu rokgrupu "TeeraNova", ar kuru uzstājās divus gadus, tiesa, lielu popularitāti negūstot.

Atpazīstamību lielajā Krievijas mūzikas biznesā Jūlija iemantoja 2013. gadā, kad startēja televīzijas šovā "Фактор А", kurā ieguva otro vietu. Tā laikā viņa guva arī estrādes dīvas Allas Pugačovas ievērību un atzinību.

2014. gadā viņa uzstājās arī Soču paralimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā, un, kā tagad viņa atklājusi intervijā izdevumam "Московский комсомолец", jau tad viņai solīts, ka reiz viņa pārstāvēs Krieviju "Eirovīzijā". Tagad šo sapni izdevies īstenot – neraugoties uz to, ka nesen Jūlija pārcietusi nopietnu operāciju, "Pirmā kanāla" vadība viņai noticējusi un izvirzījusi kā "Eirovīzijas" pārstāvi.

Foto: RIA Novosti/Scanpix
"Es esmu neizmērojami laimīga, ka tas notiek manā dzīvē, jo es uz to gāju no pašas bērnības – skatījos televizoru, sapņoju un iedomājos sevi uz skatuves. Un mana mamma sapņoja kopā ar mani. Protams, es esmu šokā un līdz pat šim brīdim nespēju aptvert, ka tas notiek ar mani. Esmu laimīga," jaunās dziedātāja atzinusi intervijā "РИА Новости".
Jau vēstīts, ka konkursā Jūlija startēs ar dziesmu "Flame is Burning", un viņa par tiesībām iekļūt "Eirovīzijas" finālā cīnīsies otrajā pusfinālā 11. maijā.

платье от Алишера) одно из самых любимых!

A post shared by Yulia Samoylova/Юлия Самойлова (@jsvok) on Feb 20, 2015 at 7:14am PST

Скоро на сцену) ну куда без фото в зеркало? !)))

A post shared by Yulia Samoylova/Юлия Самойлова (@jsvok) on Dec 3, 2014 at 2:26am PST

А потом будет студия удаление зубов💪😎говорят, что это просто меня😊

A post shared by Yulia Samoylova/Юлия Самойлова (@jsvok) on Jun 30, 2016 at 12:36pm PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!